Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SR25 [P&J/A&K] na początek.

Recommended Posts

Witam! :icon_biggrin:

Zapewne zrównacie mnie z ziemią za to, że założyłem nowy temat o SR25 mimo istniejących już oficjalnych tematów na temat tej repliki. Otóż zapewniam, że przeczytałem wszystkie 27 stron oraz zamieściłem post w tym temacie, ale nie otrzymałem wystarczającej dla mnie odpowiedzi. Jestem zorientowany mniej więcej czego chcę i za ile, więc przedstawię wam parę pytań poniżej.

Jestem zainteresowany kupnem SR-25 od PJ/A&K, które posiada koło 460 fpsów w stocku. Budżet to okolice 1100zł. Pytanie główne co muszę wymienić by otrzymać zadowalający efekt koło 20 fpsów więcej? Doczytałem, że konieczna jest wymiana komory HU i gumki, gdyż stockowy układ nie jest szczelny. Karabin będę wykorzystywał jako bardziej precyzyjnej broni szturmowej, czyli krótkie serie, ale celne. Czyli pół na pół semi/auto. Chciałbym wykonać podstawowy, niezbędny i niesnajperski tuning tej repliki.

1) Czy komora koniecznie King Arms czy jest tańsza alternatywa bez straty na jakości?

2) Czy potrzebuje koniecznie lufę precyzyjną? Jeśli tak to na pewno nie Systemy bo kosztuje koło 250zł co jest absurdem, płacić tyle za kawałek złomu. Mogę dać max 150 zł za coś takiego jeśli wogóle jest to potrzebne.

3) Czy sprężyna jest koniecznie do wymiany na 140 by osiągnąć te 480 fpsów? Jeśli da więcej nie psując repliki to jestem oczywiście za zakupem! Najbardziej oczekuje od tej repliki celności, by kulka leciała jak po sznurku czy to możliwe przy tej liczbie modyfikacji i budżecie?

4) Chciałbym dokonać jednorazowego zakupu by mieć już spokój na długo z wymianą sprzętu. Czy jak będę sypać serią to wszystko nie zacznie się psuć przez to przerabianie?

6) Zmiany kosmetyczne to składana kolba do Mki z miejscem na baterie + prowadnica. Może dowale jeszcze jakieś panele na RISy do wygodnego trzymania.

7) Co ewentualnie powinienem jeszcze kupić do tej repliki? Co byłoby niezbędne do osiągnięcia zadowalającego efektu?

Byłbym bardzo wdzięczny na podlinkowanie mi opcji wyboru potrzebnych części. Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam! :icon_mrgreen:

Edited by Johnnybravo

Hm rozumiem, że dając lufę, komorę i preckę serwisantom z taiwangun wszystko są w stanie mi zrobić? Co jeśli nie mają wszystkich części gdzie mogę znaleźć dobrego serwisanta? A może jest replika, której nie musiałbym przerabiać i mieć spokój z przerabianiem, bo 1100 zł na replikę to dosyć konkretna suma?

Edited by Johnnybravo

Zastanów się po co Ci w ogóle replika SR-25? Jak ma to być replika "szturmowa" do lasy, no to wystarczy przegląd w dobrym serwisie (na pewno nie w taiwangunie :icon_biggrin:).

Jeśli chcesz karabin do strzelania precyzyjnego, to już się robi ciężki temat. Dodatkowo warto przechronować replikę, gdyż do mnie na serwis trafiła np. SR-25 stock który miał 380 fps. Na sklepowych opisach i przeglądach zerowych nie ma co się opierać - to są bajki.

Robiłem sporo SRek, jak coś odzywaj się.

Twoje podejście jest dziwne. Z jednej strony chcesz replikę do strzelania precyzyjnego a z drugiej oszczędzasz na częściach które za to odpowiadają.

Generalnie aby kulki latały jak po sznurku to zespół komory i lufy musi być z najwyższej półki. IMO Minimum Prometheus+komora ProWin lub Madbull (KA sobie odpuść bo to tylko przereklamowana stockowa komora), do tego porządna sylikonowa guma. FPSy na celność nie wpływają! Zainwestuj w porządne części a odpuść sobie całą resztę.

Poza tym najsłabszym elementem tej repliki jest GB, potrafi pękać na stokowej sprężynie! Koniecznie trzeba zaprzeć go komorą. Prawda jest taka, tuning gb v2 long wymaga dużej ilości gotówki.

A może jest replika, której nie musiałbym przerabiać i mieć spokój z przerabianiem, bo 1100 zł na replikę to dosyć konkretna suma?

Prawda jest taka - kupujące replikę z zamiarem bycia strzelcem wyborowym - kupujesz jedynie części zewnętrze, generalnie w środku przy 500fps jest do wymiany wszystko - szczególnie jeśli wymagasz niezawodności.

Chcesz mieć fun i spokój? Kup replikę szturmową, daj na dobry serwis, wymień kilka rzeczy i zapomnij o precyzyjnym strzelaniu.

Temat na razie zostawię. Zobaczymy czy coś się ruszy.

Rozumiem, że SR-25 służy tylko do strzelania wyborowego tak? Seria od razu zabija tą replikę? Czyli, nie ma szans biegania z nią po lesie? Szukam długiej repliki szturmowej w stylu M16A3. Sama m16tka mi się nie podoba i myślę, że i tak jest coś lepszego z tego typu broni. Dlatego, spodobała mi się ta SRka i myślałem, że z tego można zrobić coś w stylu wielozadaniowej, długiej broni do biegania i do ściągania ludzi z dużych odległości. W takim razie co mógłbym wziąć pod lupę?

Edited by Johnnybravo

Można, problem jest taki że części (wewnętrzne) do SR25 są inne niż w standardowych replikach M4/M16 z gb v2. To jedyna przeszkoda. W związku z powyższym tuning po prostu jest sporo droższy. Biegać z taką dzidą oczywiście, że można, tylko to strasznie nie wygodne :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...