KaXardas Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Cześć! Poszukuje Combat shirta Woodland, rozmiar Medium - Long (w ostateczności Large-Regular, jednak wolałbym to pierwsze). Wszędzie gdzie nie patrzeć tam helikon. Znacie może jakaś lepszą/podobną jakościowo i podobną cenowo (nie więcej niż 200zl) alternatywę? W grę wchodzi tylko kamuflaż Woodland i rozmiary podane wyżej Quote Link to post Share on other sites
Shemag Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Z marpata najlepiej kontrakt, a armijnego truspec robi fajne w 2 wersjach. Nowsza ma zamek na szyi, obydwie wersje tors z jakiegoś materiału oddychającego sygnowanego znaczkiem cordury, rękawy 50/50 nyco ripstop. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Ubacs+bluza 50/50 nyco+krawcowa. I jeszcze Ci dziengi zostaną. Jak Ubacs za drogo to jakakolwiek coolmaxowa termika w oliwce (naprawdę jest tego zatrzęsienie). Quote Link to post Share on other sites
lech Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 (edited) SA Chinol bo chinol ale ja osobiście zamierzam przetestować. 55zł za combata nyco/ripstop to tak czy inaczej komiczna cena. http://gascolt.pl/index.php?id_product=653&controller=product&id_lang=1 Edited December 3, 2014 by lech Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 To ma termikę na klacie czy zwykłą bawełnę? Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted December 4, 2014 Author Report Share Posted December 4, 2014 Potrzebuje TYLKO Woodland, nie marpat, olive i nic innego. I zależy mi też na tej termice na klacie ( i tak nawiasem pytanko: helikon ma termike czy bawełnę? ) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 W internetach chwalą się że tors oddychający. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 1, 2015 Report Share Posted January 1, 2015 Tru-Spec i Potomac Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 SA ma klatę z bawełny. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Podbijam. Naprawdę nie ma już na polskim rynku żadnych combat shirtów w woodlandzie? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Przecież masz wyżej podanych kilka przykładów firm :teeth: A nikt nie szyje w Polsce na "masową skalę" z oryginalnego woodlanda, bo kamuflaż te nie cieszy się od dłuższego czasu zbyt dużym braniem. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Przecież masz wyżej podanych kilka przykładów firm :teeth: A nikt nie szyje w Polsce na "masową skalę" z oryginalnego woodlanda, bo kamuflaż te nie cieszy się od dłuższego czasu zbyt dużym braniem. A gdzie znajdę W POLSCE Potomaca i Tru-Speca? Tak, szukałem. Zresztą to i tak zbyt wysoka półka cenowa Nie musi być oryginalny. Byle woodland. Kiedyś Helikon chyba miał, ale już mu się odechciało. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 A gdzie znajdę W POLSCE Potomaca i Tru-Speca? Tak, szukałem. http://allegro.pl/combat-shirt-tru-spec-woodland-ripstop-tru-large-r-i5139411382.html Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 http://www.military.pl/rothco-army-combat-shirt-woodland-camo_15069t?p[cat]=126 Military.pl handluje też Tru-Spec'iem, więc zapytałbym o wersję w WDL. A Potomac przewija się raz na jakiś czas przez komisy. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 A propos wspominanego tutaj Helikona, to nabyłem rzeczony CS w woodlandzie. O ile część ripstopowa jest w porządku, to w przypadku materiału na korpusie żadnych właściwości termo nie stwierdziłem. Ot, po prostu cienka szmatka, w dodatku nieprzyzwoicie się mechacąca. Całkiem możliwe, że po kilku użyciach się poprzeciera, to wtedy na jej miejsce pójdzie coolmax :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 prędzej się zmechaci, niż przetrze. a o tym, że nie oddycha to wiadomo od dawna. Quote Link to post Share on other sites
Gerth Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Witam, nie chcialem zakladac nowego tematu odnosnie combat shirt-a. Moze ktos polecic jakas krawcowa w Krakowie ktora zna sie na rzeczy i polaczy bielizne termoaktywna z rekawami z munduru badz moze macie jakis sprawdzony kontakt? Po przeczytaniu paru opinii helikon mi sie juz nie podoba :) Przepraszam ze bez polskich znakow ale z tego miejsca skad pisze one nie wystepuja. Quote Link to post Share on other sites
Gerth Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Nie moglem edytowac posta wyzej: Czy ponizsza bluza termoaktywna sprawdzi sie jako podkladka pod combat shirta? http://www.sport-shop.pl/koszulka-termoatywna-meska-stoor-bioline-combat-dlugi-rekaw-p-8977.html Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 (edited) Podkładka w sensie chcesz to założyć pod CS'a czy chcesz to przerobić na cs'a? Jeśli to pierwsze to spytam-po co? Przecież na tym to ma polegać, że cs'a zakładasz na gołe ciało, a na cs'a PC. Jeśli to drugie to mam STOORowską myckę (noszę pod fasta jak robi się chłodniej) i jest zacna, a co najważniejsze trudno ją zaśmiardnąć (a pocę się obficie), a nawet jak zacznie capić (ja np. odruchowo wrzucam do kieszeni spodni i potem leży zapomniana przez Boga i ludzi kilka dni) to wystarczy ją przewietrzyć porządnie i większość przykrego zapachu ulatuje. Szwy są mocne, materiał rozciągliwy. Wszystko w rękach krawca/krawcowej. Edited August 11, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Gerth Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Oczywiście chodziło mi o opcję drugą czyli o przerobieniu na cs'a. Takiej odpowiedzi właśnie potrzebowałem konkretnej , jutro idę popytać u lokalnej krawcowej czy podejmie wyzwanie :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Pomyśl najpierw, czy Ci nie będzie ta koszulka wyskakiwać z gaci, bo w typowych CSach jednak część termo jest sporo dłuższa. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Olecam cool maxa brytyjskiego. Krawcowa bedzie miala łatwiej bo materiał nie jest rozciągliwy i latwiej zszyc z rekawami Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 Szkoda że te coolmaxowe koszulki tak upiornie śmierdzą i nie sposób ich przewietrzyć. Innym, dobrym rozwiązaniem jest kupić za grosze ubacsa ddpm (mój rekord 5PLN w "tanim armanim" :D) i zrobić combo z bluzą mundurową. Jak słusznie zauważył wiciok ta koszulka będzie Ci wyskakiwać z portek, chyba że weźmiesz rozmiar albo dwa większą (tyle że wtedy to się nieco mija z celem, bo będzie na Tobie wisieć jak wór ziemniaków). Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 Zawsze można poszukać dłuższego termo - np. niektóre modele Brubecka da się naciągnąć prawie do kolan. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts