Flecktarn Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Witam w mojej m'ce połamała się listwa popychacza i w ten oto sposób dysza się nie ruszała. Skleiłem ją i wszystko wyglądało dobrze. Po złożeniu całości i zrobieniu testu papierka okazało się że są straszne nieszczelności (Obstawiłem że dysza za krótka), strzelała także co któraś kulka. Wyciągnąłem gearbox i zaobserwowałem że powietrze wychodzi nie tylko przez przód, ale i przez bok (W dziurze którą posiada cylinder), czy tak powinno być ? Czy po zmianie listwy, dyszy i cylindra powinno wszystko pójść gładko ? :) Czy może to coś innego ? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Popychacz od ręki bym wymienił. Klejenie to słaby pomysł. Dziura z boku cylindra celowo usuwa z niego część powietrza, jest to uzależnione od dł. lufy wewn. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Najlepiej zmień popychacz bo to nie duże koszta. Poza tym jak mogła pojawić się duża nieszczelność na dyszy z powodu długości z koro jej nie zmieniałeś? Quote Link to post Share on other sites
Flecktarn Posted November 29, 2014 Author Report Share Posted November 29, 2014 Dysza jest zmieniona. Założyłem nowy popychacz i gearbox pracuje ładnie, ale wydaje mi się że jest ona za krótka, ile powinno być widać dyszę jeśli spojrzymy przez gniazdo magazynka ? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Jak zmieniałeś to porównaj długość do stocka, najlepiej jak by była taka sama. Quote Link to post Share on other sites
Flecktarn Posted November 29, 2014 Author Report Share Posted November 29, 2014 Niestety stocka nie posiadam bo zakupiłem ją z taką dyszą. Quote Link to post Share on other sites
Flecktarn Posted November 30, 2014 Author Report Share Posted November 30, 2014 Mam kolejny problem, nie wiem co jest grane. Założyłem nowy popychacz i dyszę, ale dysza wcale się nie cofa, wykonuje tylko ruch do przodu, a potem wraca do swojej standardowej pozycji. O co chodzi ? Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 (edited) Nie rozumiem Twojego posta, to cofa się czy nie? Edited November 30, 2014 by Garnek Quote Link to post Share on other sites
Flecktarn Posted November 30, 2014 Author Report Share Posted November 30, 2014 Tak jak widać na animacji, dysza cofa się i pozwala wpaść kulce do komory, u mnie tego nie ma. Cały czas zasłania połowę wlotu do komory, w momencie strzału nie cofa się i nie pozwala wpaść kulce. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 Jak widzisz dysza cofa się bo popychacz jest odciągany przez zębatkę tłokową. Sprawdź czy dobrze założyłeś ten wypustek popychacza na zębatkę. Quote Link to post Share on other sites
Flecktarn Posted November 30, 2014 Author Report Share Posted November 30, 2014 Wydaje mi się że dysza jest za długa i muszę ją spiłować. Po włożeniu kulki do komory i próbie strzału, kulka nie wpada do lufy, blokuje ją dysza. Czy dobrze myślę ze skracaniem dyszy ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts