leriander Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Jako że nie widziałem podobnego tematu, postanowiłem go rozpocząć. Mianowicie: 1. Która replika posiada więcej dostępnych części 2. Która jest bardziej podatna na tuning i ma większą wytrzymałosć gb 3. Ogólnie opowiedzcie się za którąś repliką. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 SR-25 pod względem czysto airsoftowym. Możesz tam nawet Mancrafta wrzucić. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 A ja bym powiedział tak: Bierz SWD sprężynowe, wrzuć Mancrafta. Bierz SR-25 i wrzuć Macrafta Wszystko zależy od tego co Ci się bardziej podoba i twojego budżetu. SWD sprężynowe z Mancraftem lub konwersją AirsoftPro Co2 będzie tańsze niż Sr'ka. Quote Link to post Share on other sites
gieroszek Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 ja bym brał tańsze :D Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 @gieroszek Odsyłam od modeli takich jak cm.022, W końcu jest tańsze. Jedyne słuszne kryterium. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Kopcik co cie ugryzlo? Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Bawią mnie odpowiedzi powyższe. Pamiętaj że SWD cymy jest na 4 ze zębatkach jak w RS, SR-25 ma trzy, standardowe. Wszystko zależy jaką moc chcesz uzyskać w replice docelowo. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted December 15, 2014 Author Report Share Posted December 15, 2014 Co do mnie maksymalnie chcę 550 (limit CA). Z tego co czytałem ktoś na rusmilu miał cymkę m150 na stocku i dwa lata trzymała bez problemu. Jak czytałem o sr25 to niektórym potrafił gb pękać na stocku :P Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Do cymy idzie znaleźć części ale w większości przypadków trzeba coś tam piłować, ucinać, szlifować. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Ale osiągnięcie 550 fps nie będzie trudne- wymiana springa na M140, dyszy głowicy tłoka i tłoka (niekonieczne) + doszczelnienie i promyk. Trzeba dobrze poskładać, coby zębatek nie zepsuć. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Największy problem to komora HU, która nie ma najlepszych właściwości. A do SR-25 można przebierać w dziesiątkach komór. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 A w przypadku chińskiej SR-ki obawiałbym się trochę o szkielet (choć plastikowa głowica + sorbo i nie ma tego złego). Może ani to, ani to? Myślałeś nad np. M14 G&G?? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Albo wziąć SR, wrzucić 2gx kwa i dłuższą dyszę jak to jest w części SR od G&G. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Przy M140 nie dociśniesz 550 fps nawet przy mega szczelnej konstrukcji, trzeba M150. Zastanawiam się czy w SR jest zwykły gb czy long. Chociaż powinny już być części do longa dostępne bez problemu. Moim zdaniem minusem w SWD cymowskim są zębatki, RS wytrzymują M150, z resztą cała konstrukcja w stocku, do tej cymy nie był bym w 100% przekonany. Z resztą nie mam cymy więc, proszę nie brać poważnie mojej wypowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 W sr-25 od pejota siedzi long ale jest to wykonalne by wsadzić normalny i długą dysze Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts