jakubpoz Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Witam Mam nieustający problem z ogniem pojedynczym w moim cm048. Wymieniłem już kostkę stykową na niebieską SHS, próbowałem z innym przerywaczem, inną zębatką tłokową i nic. A i mógłby mi ktoś doświadczony wytłumaczyć jak to ma być z tym działającym przerywaczem? W gb zostawiam kostke stykową, przerywacz, zębatke tłokową i spust. Składam połówki szkieletu, przełączam na semi i wciskam spust. Obracam zębatką i łącznik(?) kostki stykowej powinien odskoczyć? Proszę o jakieś porady bo tracę powoli cierpliwość... Pozdrawiam ;D Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Najważniejsza informacja pominięta przez ciebie: na semi nie strzela czy strzela auto? Quote Link to post Share on other sites
jakubpoz Posted December 16, 2014 Author Report Share Posted December 16, 2014 No tak, zapomniałem :D Na semi, strzela auto. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Problem z przerywaczem lub selektorem. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Obstawiał bym przerywacz. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Płytka selektora lub źle zgrywasz krzywki dźwigni zmiany trybu ognia. Sprawdź czy jak masz założoną płytkę selektora przerywacz leży całkowicie na płasko czy jest lekko podniesiony ? Quote Link to post Share on other sites
jakubpoz Posted December 17, 2014 Author Report Share Posted December 17, 2014 Trochę jakby podnosi się prawa strona przerywacza. Quote Link to post Share on other sites
jakubpoz Posted December 17, 2014 Author Report Share Posted December 17, 2014 A co dokładniej mogło się stać z przerywaczem? Quote Link to post Share on other sites
rysieku070 Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 (edited) Odkręć selektor, nie płytkę selektora. I zmieniaj tryby ognia. Jeśli semi zadziała, to wtedy spróbuj na ten metalowy element na który zakładasz selektor i potem skręcasz śrubką, nałóz z jedną czy tam trzy warstwy teflonu i skręć, byle żebyś za grubo nie nałożył bo nic się nie poprawi. U mnie pomogło. Edited December 21, 2014 by rysieku070 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts