Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pomóż Ojcu

Recommended Posts

Witam serdecznie, potrzebuję pomocy bo totalnie nie znam się na ASG. Mój syn od jakiegoś czasu się tym zajmuje. Ale do rzeczy. Zamierzam na urodziny syna sprawić mu replikę na prezent, problem w tym że praktycznie się na tym nie znam. Prezent bedzie do tysiąca złotych. I wypatrzyłem sobie taka o to replikę.

Od razu przepraszam ale kierowałem się tylko wyglądem i tym że jest to wersja limitowana i ponoć wzmocniona, a jak limitowana to chyba dobra. To jest coś takiego.

http://gunfire.pl/product-pol-1152205689-Replika-karabinka-GC4-G26-30th-Anniversary-.html

Syn obecnie ma coś co wygląda tak

http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152189535-Replika-subkarabinka-JG0638-czarna.html

Nie wiem czy to ta wersja ale wygląda własnie tak.

Czy to będzie dobry wybór w tej cenie? czy da się w razie czego jeszcze taką replikę ulepszyć? Prosze o wyrozumiałość ale dla mnie to czarna magia, a nie chce bubla synowi kupić.

Będę wdzięczny za pomoc.

Jaką możesz przeznaczyć kwotę na ten prezent? To istotne, bo w okolicach 1k zł dostaniesz bardzo dobre repliki, a powyżej, to już na pewno znajdziesz coś, co i Tobie się spodoba. Wiesz może w jakiej "rodzinie" karabinów Twój syn gustuje? Czy jest to rodzina AK, M4...?

Skoro nie znasz się na tym a chcesz zrobić prezent to może pomyśl o Talonie na zakupy w sklepie najlepiej w mieście, w którym mieszkacie. Piszesz, że od jakiegoś czasu się tym interesuje więc warto było by podjechać do sklepu z kompetentną obsługą, która mu doradzi i na pewno nie wyda źle prezentu od Ojca. Doraadzą co i jak można w przyszłości poprawić. Kupowanie na własną rękę to spore ryzyko nawet po zapytaniu się tu ponieważ ile osób tyle opinii.

Pozdrawiam

Edited by leon24_36

M4 - G&P, Evolution Airsoft (EA), WE (elektryczne WE)

G36 - Ares

AK - E&L, LCT

To najpopularniejsze platformy i najlepsi producenci w tej kwocie. Żadna z firm nie oferuje akumulatora w zestawie, więc możesz jeszcze pomyśleć o nim, bo stary akus syna niekoniecznie może pasować do nowej repliki (zarówno gabarytami, jak i wydajnością)

Dysponując taką sumą, to chyba jedynym "ograniczeniem" są preferencje domyślnego użytkownika, bo za tą cenę można kupić naprawdę porządne repliki topowych modeli. Markowe egzotyki pokroju L85 czy Tavora są droższe, ale i nie każdy je lubi. Kwestia więc tylko w tym, co Twojemu synowi najbardziej się podoba. Potem pozostaje już tylko kwestia dobrania odpowiedniej firmy/modelu danej firmy.

Skoro nie znasz się na tym a chcesz zrobić prezent to może pomyśl o Talonie na zakupy w sklepie najlepiej w mieście, w którym mieszkacie. Piszesz, że od jakiegoś czasu się tym interesuje więc warto było by podjechać do sklepu z kompetentną obsługą, która mu doradzi i na pewno nie wyda źle prezentu od Ojca. Doraadzą co i jak można w przyszłości poprawić. Kupowanie na własną rękę to spore ryzyko nawet po zapytaniu się tu ponieważ ile osób tyle opinii.

Pozdrawiam

Tak to byłoby też wyjście, problem z tym że nie mieszkamy z sobą, syn z mamą mieszkają w drugim koncu kraju. Jednak pamiętam że kiedyś mówił coś o M4 że najlepsze czy coś takiego, bo to co wrzuciłem w linku to chyba rodzina M4 prawda?

Tak, to m4. Jednak G&G ma to do siebie, że formuje jakieś dziwadła zamiast starać się jak najdokładniej oddawać oryginał. Jednemu taki "dizajn" się podoba, inny woli coś co lepiej oddaje palną wersję. Samo G&G złe nie jest jeśli chodzi o jakość.

Robos, z własnego doświadczenia wiem, że najpierw pomyśl czy zapewnisz oprócz repliki mu Okulary jakąś ew. maskę ? nakolanniki co by nie wrócił z rozwalonym kolanem... jakieś buty usztywniające kostkę.

Bo 1300zł za samą replikę + koszta za jakie takie zabezpieczanie najważniejszych elementów typu Oczy i twarz i kolana oraz kostki.. może wyjść dużo więcej niż 1300.

sebolek czytałeś w ogóle post autora tematu? Bo z tego co ja wywnioskowałem, to młody posiada już jakieś G36 i trochę się tym zajmuje, a ojciec chce kupić mu drugą replikę, jakąś lepszą.

Ja powiem tak - jeżeli lubi M4, to którąś z Evolution Airsoft o ile będzie gdziekolwiek dostępna, jeżeli nie, to G&P (G&G to co innego) robi bardzo dobre repliki. W tej kwocie to praktycznie jest szeroki wybór modeli tych dwóch firm. Wiadomo - może się zdarzyć, że będzie trzeba 50/100 zł dopłacić, ale to już jakieś topowe modele danej firmy, różniące się pewnie paroma podzespołami typu droższa szyna RIS itp. Nie bierz tanich M4 od ASG, Cymy czy Specna Arms, może i strzelają, a SA robi nawet dobry sprzęt, to jednak uważam, że za 1300 zł dostaniesz coś z pierwszej ligi i Twój młody będzie zadowolony z prezentu.

Dzięki wam wszystkim za pomoc, zrobię rozeznanie w tym co polecanie i wybiorę, to jest pierwsza opcja, lub po prostu powiem, masz tu chłopie kase na replikę i poszukaj sobie czegoś.

Do Mati86. Niew zamierzałem grzebać w replice, tylko pytałem czy w tej replice (link na początku tematu) da się jeszcze coś ulepszyć, gdyby syn chciał ją ewentualnie podkręcać jeszcze.

Przez te ogladania replik i całego tego sprzętu zaczyna mnie to ASG coraz bardziej ciekawić. Może i ja się kiedyś postrzelam, bo całkiem ciekawie to wygląda, chyba lepsze od painballa, tak mi się wydaje, a jak to cenowo wygląda? żeby się bez wstydu postrzelać to ile na początek złotówek trzeba żeby zacząć?

Starczy i 4 stówki, na podstawową replikę, okulary i kulki. Prawdziwi maniacy wydają na sprzęt grube tysiące.

Tak na dobry start 2,5 tysiaczka starczy na pzyzwoitą replikę(I klasa), i porządne oporządzenie(miwo, etc)

Edited by Nitro

sebolek czytałeś w ogóle post autora tematu? Bo z tego co ja wywnioskowałem, to młody posiada już jakieś G36 i trochę się tym zajmuje, a ojciec chce kupić mu drugą replikę, jakąś lepszą.

Vaco, powiedz z czym startowałeś, co miałeś? Ja rozumiem i czytałem post ale, znam gro osób, które zaczynają bądź zaczęły i są po roku dwóch na poziomie takim, że mają tylko okulary i Bazar camo.. i to im styka.. potem zapala się lampka: Czegoś mi brakuje i się zaczyna szau p...u, kupują mundur konkretniejszy, kamizelkę i inne dodatki. Także nie uważam, żeby mój post był "Offtopem" na ten temat ;)

Co do "Masz chłopie kasę.." to lepiej zabrać go na zasadzie "choć skoczysz ze mną do sklepu, przy okazji zahaczymy jakiś ASG shop ;) " No mi taką niespodzianką by koparę do gleby przybiło ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...