Kertoip007 Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Odnośnie okularów: pewny możesz być tego jaki jest atest okularów, lecz Uvex i-vo są dosyć wytrzymałe i wytrzymują więcej niż mają w atescie. Zobacz msa racers - ich soczewki spełniają wysokie normy, a są tańsze od i-vo. Quote Link to post Share on other sites
VescuASG Posted January 6, 2015 Author Report Share Posted January 6, 2015 To zostaje sprawa wstępu na strzelanki, trzeba mieć ukończone 16 lat czy może być rocznikowo? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Czasami nawet 18. Wszystko zależy od organizatora. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) A to już musisz pytać organizatora. Polskie prawo nie reguluje airsoftu więc nie ma jakiegoś odgórnego ograniczenia strzelających, ale jako niepełnoletni nie ponosisz pełnej odpowiedzialności za swoje czyny. Za wypadek na strzelance z Twoim udziałem mogą beknąć Twoi opiekunowie prawni (np rodzice) lub organizator strzelanki - dokładnie nie wiem jak to jest - grunt, że nie do Ciebie będzie należeć decyzja co po takim wypadku zrobić (kogo i czy pozwać). Z tego powodu wiele osób nie chce strzelać z nielatami, którzy wg prawa są nieodpowiedzialni, a wielu z nich to po prostu debile bez stosownego orzeczenia lekarskiego. Zapytaj organizatora - może znajdziesz takiego, który Cie wpuści. Im bardziej dorośle będziesz gadał, im bardziej wykażesz świadomość rodziców (np. spotkanie Twojego ojca z organizatorem na którym org wyjaśni o co chodzi, jakie jest ryzyko itp.) tym większe szanse, że nawet zatwardziały organizator dla Ciebie zrobi wyjątek. Edited January 6, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
burbus Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Do 360zł polecam Ci cm011 ew. cm028 lub jg608. Quote Link to post Share on other sites
VescuASG Posted January 7, 2015 Author Report Share Posted January 7, 2015 Temat wyczerpany, dziękuję bardzo za okazaną mi pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts