polandfish Posted January 1, 2015 Report Share Posted January 1, 2015 Witam Jak w większości mek prędzej czy później padł mi szkielet GB. Wymieniać go zamierzam na - http://azteko.pl/jg-wzmocniony-szkielet-gearboxa-v2-6mm-p-5473.html. Problem tkwi w tym że repliki od P&J mają brzydki zwyczaj że ich części nie współgrają z zwykłymi np. bezkołnieżowa gumka hop up. Obiło mi się o uszy że cylindry także mają nietypową średnicę. Pytanie więc brzmi : Czy do tego szkieletu będę w stanie przełożyć bebechy stockowego GB ? Jeśli nie prosiłbym o podanie w które części muszę się zaopatrzyć do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 1, 2015 Report Share Posted January 1, 2015 Wejdą ale zobacz jakie masz łożyska bo to jest ważne. Jeśli 6mm to ok jeśli 7mm to kup odpowiedni szkielet. Quote Link to post Share on other sites
polandfish Posted January 1, 2015 Author Report Share Posted January 1, 2015 6 mm więc wejdą. Dzięki zamawiam szkielet i temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 1, 2015 Report Share Posted January 1, 2015 Ten szkielet to padło. Nie było w nim otworów na śruby chwytu silnikowego. A materiał z jakiego był wykonany do złudzenia przypominał miękką cynę. Kolejna sprawa to źle odlane otwory pod łożyska. To tyle. Może Ty będziesz miał więcej szczęścia xD Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted January 1, 2015 Report Share Posted January 1, 2015 Ten szkielet kupiłem kiedyś w promocji za 27zł. Tylko dla doświadczonego serwisenta, który ma zaplecze narzędziowe. Dużo żeźby. Jeśli nie masz doświadczenia w serwisie, kup markowy szkielet. A i to nie gwarantuje pełnego spasowania Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Może mam za duże wymagania co do ortografii, ale na litość boską tred211 piszę się ''rzeźba'' a nie ''żeźba''. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Ło matko ale wstyd :) Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Ja brałbym JG, w tej cenie nie zastąpione. Miałem, żaden nie pękł :-) Mimo wszystko części powinny pasować, byle byś na łożyska spojrzał :-) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 pytanie, czy podpasuje. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 W najgorszym wypadku będzie trzeba użyć albo pilniczka albo podkładek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts