shewa Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Witam wszystkich asg-maniaków:) Temat często spotykany, może nawet za często, ale jestem początkujący i chciałbym zakupić sobie replikę. Na początek powiem że mogę wyłożyć trochę więcej kasy niż 300-400 PLN, i chciałbym zakupić porządną replikę. Trochę czytałem różnych tematów i zastanawiam się nad dwiema replikami Specna Arms SA B-04 albo ASK209 Tactical. Chciałbym poznać waszą opinię na ich temat, oraz jakie wy uważacie repliki za bardzo dobre. Za odpowiedzi Wielkie Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Abaddon09 Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Gieta JG/Boyi, ewentualnie dozbieranie troszkę kasy i AK Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Za tak małą kasę odpuść sobie emki, w tej cenie to g36/AK/mp5 (różnych producentów). Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted January 5, 2015 Author Report Share Posted January 5, 2015 właśnie z Gietami słabo mi się chodziło, przymierzałem już giete, emke i kałacha. Te 300-400 to mich odziło że nie chcę tyle wyłoyć tylko więcej, coś koło 1k Quote Link to post Share on other sites
Abaddon09 Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 To trzeba było podać budżet dokładny, każdy patrzy na liczby, nie czytając. Koło 1k to jakieś M4 KWA, może Specna. Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted January 5, 2015 Author Report Share Posted January 5, 2015 Przeprasza, wydawało mi się że podałem ten budżet, ale masz rację moja wina:). Więc właśnie budżet koło 1k i jaką już dobrą replikę dostanę za to Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 (edited) To trzeba było podać budżet dokładny, każdy patrzy na liczby, nie czytając. Nie każdy - ja czytam. Za tysiaka z eMek możesz się rozglądać za KWA/G&P/Evolution Airsoft (EA). Musisz tylko doliczyć batkę i ładowarkę (LiPo plus tania, a dobra ładowarka do LiPoli circa 100zł), ale jak dobrze poszukasz, trafisz na noworoczne promocje to może w tysiaku się zmieścisz. Pamiętaj o atestowanej ochronie oczu. Edytuj: Specny mają spore grono fanów, ale też i przeciwników. Uchodzą za najtańsze opłacalne eMki, ale jednak stoją poziom niżej niż ww. marki. Edited January 5, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted January 5, 2015 Author Report Share Posted January 5, 2015 Nie każdy - ja czytam. Za tysiaka z eMek możesz się rozglądać za KWA/G&P/Evolution Airsoft (EA). Musisz tylko doliczyć batkę i ładowarkę (LiPo plus tania, a dobra ładowarka do LiPoli circa 100zł), ale jak dobrze poszukasz, trafisz na noworoczne promocje to może w tysiaku się zmieścisz. Pamiętaj o atestowanej ochronie oczu. Edytuj: Specny mają spore grono fanów, ale też i przeciwników. Uchodzą za najtańsze opłacalne eMki, ale jednak stoją poziom niżej niż ww. marki. Ok, wielkie dzięki tego tysiaka właśnie chcę wydać na samą replikę, a z ewentualnymi kosztami baterii wiem i się z nimi liczę (mam osobną sumę odłożoną). Właśnie jeśli chodzi o Specny, to czytałem na innych forach że jest ok eMką. Ale jeśli dopłacę niewiele więcej a dostanę coś lepszego to wolę dopłacić. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 (edited) Jak na samą replikę to nawet nie patrz na specny- mam od niedawna markową emkę i bije to chinola na głowę. Kup EA/G&P, KWA jest tylko pod tuningi mocowe, jak nie potrzebujesz pizdyliarda fpsów to lepiej kupić coś innego. Edited January 5, 2015 by pan kozaq Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted January 5, 2015 Author Report Share Posted January 5, 2015 A macie jakieś konkretne modele, które polecacie;) Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Trochę samodzielności. Modele jednego producenta z reguły mają te same bebechy, różnią się tylko opakowaniem. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Polecane wyżej Evolution Airsoft (EA) prócz replik z serii Hardcore produkuje też min. jedną inną linię emek, z gorszymi bebechami. Z EA do 1000 zł to w zasadzie zostaje tylko Rancher i Border Patrol. Wewnętrznie i zewnętrznie EA to praktycznie to samo co King Arms. Do tuningu powyżej 430-450 fps się nie nadaje, ale poniżej tej granicy ma dobry zasięg i celność. Jakość wykonania zewnętrznego też jest na bardzo wysokim poziomie. O G&P się nie wypowiadam, bo żadnej nie mam i nie rozbierałem, a nie chcę powielać forumowych mitów. Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted January 6, 2015 Author Report Share Posted January 6, 2015 Dzięki za pomoc, mam jeszcze tylko jedno pytanie. Którą z tych replik uważacie za najlepszą, dodam też, że zamierzam na pewno tuningować ją wizualnie, a jeśli chodzi o wnętrze to raczej nie zamierzam tuningować jej do wysokich fps, tak jak to napisał Merrowing, powyżej 430fpc. A i odnośnie baterii, to czy w każdym z tych modeli jest ona w kolbie, czy trzeba ją przerabiać?:) http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=5643 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4838 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=5313 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4997 http://militarialodz.sstore.pl/karabin-lmt-defender-16-cqb-asgdk-p-736.html Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) Z podanych prze Ciebie ja bym brał G&P. Jeśli jednak chciałbyś emkę KWA to 1000/1200zł to za mało na replikę z korpusem full metal (jeśli takowy musisz mieć). Teraz nie chcesz robić tuningu mocowego ale za jakiś czas może zmienisz zdanie, kupując KWA będziesz miał wtedy świetną bazę do takich zabaw. Edited January 6, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts