KasTen24 Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 (edited) Witam Chciałbym kupić replikę na początek. Czy ta MP5 jest w porządku do lasu? http://www.taiwangun...5-s5-jg<br /> Jeśli nie, to jaką polecacie? Edited January 18, 2015 by KasTen24 Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Jeśli tylko możesz nie bierz mp5 od JG. Seria ta uważana jest za jedną z najsłabszych wśród replik tego producenta. Bez cienia wątpliwości mogę za to polecić repliki mp5 produkcji Cymy. Są nieco droższe, ale jakość wykonania, i niezawodność stoi na o wiele wyższym poziomie. Czy mp5 nada się do lasu? Trudno powiedzieć. Zależy to od replik jakimi dysponują przeciwnicy, oraz charakterystyki konkretnego terenu. Jeśli przeciwnicy będą mieć zwykłe nietuningowane repliki twoje szanse będą wysokie, jeśli zaś trafisz na stado kosiarek do trawy no to sory, ale masz pecha :P IMHO więcej zależy od tego co dany gracz ma w głowie, niż od tego co trzyma w ręce ;) Quote Link to post Share on other sites
KasTen24 Posted January 18, 2015 Author Report Share Posted January 18, 2015 A jaki model byłby dobry na początek od Cymy? Znajdę coś za 350 zł? Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 (edited) Mp5 cymy jest droższe, ale naprawdę warto dozbierać. Najtańsze modele mp5 cymy to obecnie ~470 zł (blacksword.pl) Edited January 18, 2015 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Co w MP5 od JG jest takiego fatalnego? Pytam, bo mam i nie wiem o czym piszesz. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 V2 od jg nie należy do najmocniejszych. Delikatnie mówiąc. Inne części (poza zębatkami) też nie należą do najlepszych. Ponadto replika wykonana jest prawie w całości z tworzywa, które nie imponuje ani wytrzymałością, ani wyglądem. Cyma wykonana jest z tworzywa (chwyty) i metalu (body). Co do wytrzymałości cymy to powiem tyle, że strzelam z cm.049 prawie dwa lata be, żadnej awarii wewnętrznej. Farba jest mocno zjechana, ale pomimo tego, że choćby dziś dwa razy wylądowałem na replice to zewnętrznie nic nie jest uszkodzone. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Dobrze gada, CM.041 i 049 są droższe od Galaxy i JG o jakieś 40-50% a lepsze o kilkaset. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Mnie tam plastikowe body nie razi. Plastik nie jest tandetny. Gerarbox ma w standardzie szkielet, który wygląda na ten z serii 5, która jest polecana w dziale tuning. Jest on na 8mm stalowych łożyskach ślizgowych. Do tego prowadnica sprężyny ma regulację napięcia wstępnego sprężyny co daje możliwość regulacji FPS. Na razie mam przemielone 2k kulek i nie mogę replice nic zarzucić. Wymieniłem tylko gumkę hu. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Ja z cymki wyplułem może 45-50.000. Wymienioną mam lufę (promyk EG od g36c), gumkę (zielona g&g), i oczywiście batkę (lipo 7.4). Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Mareq, ale 2k kulek to jest żaden przebieg. Przemiel 10k albo i więcej. Jakbyś pomajtał Cymową MP5 w rączkach i miał przyjemność nią jeszcze strzelać, to byś odczuł różnicę. Plastik jest tandetny w porównaniu do Cymek. Ale co kto lubi, każdy ma inne standardy zadowolenia. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Masa też ma znaczenie. Replika, która waży ciut więcej niż 2kg nie sprawia wrażenia broni. Szczególnie, jak się ma porównanie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 MP5 JG bronią jedynie troglodyci, którzy gunwo widzieli i nie mają porównania, oraz posiadacze tego plastiku którzy już mają porównanie i próbują oszukiwać siebie i innych, że kupno JG nie było utopieniem kasy xD W każdym razie w tym szmelcu nie nic ciekawego. Jedynie tani, ale to nie oznacza opłacalny. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 V2 od jg nie należy do najmocniejszych. Delikatnie mówiąc. Inne części (poza zębatkami) też nie należą do najlepszych. Części są standardowe dla tej klasy replik. Takie cm.028 nie ma wcale lepszych bebechów, poza wspomnianym wcześniej szkieletem. Nie zmienia to faktu, że kupno Mp5 JG w tej cenie jest nieopłacalne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts