czaroslaw1990 Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Witam, mam problem z moją świnią. Przy strzelaniu karabin podaje po 2 lub 3 kulki na raz albo nie podaje ich wcale, zauważalny jest również spadek mocy repliki ( kulki wylatują na małą odległość lub po prostu wytaczają się z lufy), przy całkowicie wyłączonym hop-upie taka sama sytuacja. Zbliża się sezon więc pomyślałem że czas coś z tym zrobić ;-) . Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Spasowanie komory hopa, długość dyszy, itd. Quote Link to post Share on other sites
czaroslaw1990 Posted January 18, 2015 Author Report Share Posted January 18, 2015 Mógł byś rozwinąć temat? Dodam że replikę mam prawie 2 lata i nic w niej nie grzebałem. A problem pojawił się ok pół roku temu. Quote Link to post Share on other sites
ZAPI Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Myslę że to przez dysze tak jak kolega wyżej powiedział.Możliwe też że masz cos z podajnikiem.A może masz brudną lufe i słabo leci. Quote Link to post Share on other sites
czaroslaw1990 Posted January 18, 2015 Author Report Share Posted January 18, 2015 (edited) Ok postaram się sprawdzić to co proponujecie i dam znać. Ale gdyby ktoś miał jeszcze jakieś propozycję to proszę się nie kręmpować ;-) Edited January 18, 2015 by czaroslaw1990 Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Jak używasz ją dwa lata to mógłbyś ją dać na przegląd generalny jakiemuś serwisantowi. Dokręcenie śrubek, wymiana smaru itp. Quote Link to post Share on other sites
czaroslaw1990 Posted January 18, 2015 Author Report Share Posted January 18, 2015 Też dobry pomysł, tylko z kasą ciut cienko :-P , gdyby była to pewnie bym się nie zastanawiał ;-) Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Sprawdź przede wszystkim kołnierz gumki HU, oraz magazynek. U mnie miałem podobne objawy, za pierwszym razem winna była gumka HU za drugim właśnie magazynek (2,5 letnie M60VN) Quote Link to post Share on other sites
czaroslaw1990 Posted February 23, 2015 Author Report Share Posted February 23, 2015 Panowie, czy to może być źródłem mojego kłopotu z repliką? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Panowie, czy to może być źródłem mojego kłopotu z repliką? Oczywiście. Dysza do wymiany. Chyba że by się dało ją wsadzić tą nie połamaną stroną na popychacz, ale to prowizorka. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Dysza sie obróci i znów będzie dupa. Quote Link to post Share on other sites
czaroslaw1990 Posted February 23, 2015 Author Report Share Posted February 23, 2015 Dziękuję za szybką odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Dysza sie obróci i znów będzie dupa. Dysza nie zawsze się obraca, a zawsze pozostaje kropelka. Ale tak jak mówiłem to tylko prowizorka, kup nową dyszę. Quote Link to post Share on other sites
czaroslaw1990 Posted March 20, 2015 Author Report Share Posted March 20, 2015 Dysza wymieniona, świniak działa jak należy :D dziękuję wszystkim za wsparcie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts