pidzejfat Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 To akurat chyba normalne w mojej mp5 z tm springu też tak było, nie wiem jak jest w CA Quote Link to post Share on other sites
szafa Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 ormalne, i mnie to nawet cieszy Cool Pewnie przez to że gb jest opakowany w lekkie plastikowe pudełko i łatwo drgania sie rozchodzą. Fajnie sie strzela ba, oczywiście że cieszy :] W takim razie do zalet gnata dopisujemy leciutki odrzut powodujacy jeszcze bardziej realistyczne odczucie strzelania :] moze nie hard, ale na pewno light kick :P Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 Mam pytanko: Ostatnio porównywałem moją mp5 z innymi tej firmy, oraz fotkami w airsoftguns.pl oraz na arniesairsoft. Zaciekawiło mnie, że wszyscy mają oznaczeniaz jednej strony: cal. 6mm BB, a z drugiej jakieś ostrzeżenia. Ja natomiast mam z jednej: MB-R5, a z drugiej WELL made in China. Dlaczego tak jest?? Mam egzemplarz z jakiejś innej partii, czy jak?? cal. 6mm BB i ostrzeżenia są na MP5 UTG, który jest dystrybutorem R-5 (wypuszcza go z dodatkowymi bajerami). Well jednak wypuścił też R5 na własną rękę. Ludzie ile razy to było wałkowane ?? :ściana: Tak przy okazji mp5 utg miało być na airsoftguns 15 stycznia, dzisiaj jest 21 stycznia a mp5 ani widu. ani słychu :twisted: Pzdr Zdzisiu Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 Mi tłumaczyć tego nie musisz... :| Wszystkie repliki pochodzą z taiwangun'a, z tym że te z innymi oznaczeniami niz moje kupione zostały troszkę później... Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted January 22, 2006 Report Share Posted January 22, 2006 W takim razie zwracam honor. Ale widziałeś na własne oczy wella z oznaczeniami "cal. 6mm BB' itd., czy tylko na zdjęciach? Bo możliwe, że airsoftguns wykorzystało zamieszczone w necie fotki mp5 utg. Pzdr Zdzisiu Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted January 22, 2006 Report Share Posted January 22, 2006 I na fotkach i na żywo. Na 4 mp5tki tylko ja miałem oznaczenie "MB-R5", i wszyscy się dziwili. Na zdjęciach też jest inne (patrzę mając replike na kolanach z lufą zwróconą w lewo). Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 22, 2006 Report Share Posted January 22, 2006 Tak tylko że ona jest do mp5k i pdw nie pasuje do zwykłych mp5-tekNa AirsoftArmoury znalazłem taki tekst: "This can be easily painted or replaced with an internal threaded 14mm metal version." ( http://www.airsoftarmoury.co.uk/product_in...2ec0995192f77a3 ) - co oznacza, że można taką "wkrętkę" od PDW zainstalować w Wellu i zadziała. Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Witam, mam kilka pytań do MP5 Well: Czy ktoś posiada pełną wersje instrukcji obsługi, ja dostałem wersje demo w j. chińskim( jedna strona). Jak często trzeba smarować silikonem komore Hop-up (to moj pierszy aeg) Czy mozna strzelać na sucho(bez kulek). Za info dzięki. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Hop up wystarczy przesmarowac co jakis czas :P czytaj co kilka strzelanek :P zeby go nie zalewac zbytnio :) na sucho nie strzelaj bo zniszczysz tlok :P znaczy wiadomo kilka strzalow nic nie zrobi, ale tak zeby sie poprostu pobawic to odradzam :) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Jak często trzeba smarować silikonem komore Hop-up (to moj pierszy aeg)Erm... Komory się chyba nie smaruje, bo przestaje wtedy działać... :P Czy mozna strzelać na sucho(bez kulek). Teoretycznie się da, ale dla bezpieczeństwa lepiej nie próbować. Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 OK, pozostaje jeszcze kwestia instrukcji, czy ktoś ma, widziałem te w dziale ale on nic mi nie mowią Quote Link to post Share on other sites
Miluś Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Sprzedam R5: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82254377 Może znajdzie się tu chętny :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Hej. Gdzieś pisałem, że połamałem kolbę. Nowe, lub nawet używane są dość drogie, ale dostałem kolbę od mp5sd3 UHC i można ją zamontować, ale trzeba się pieprzyć ze śrubą. Nie chciało mi się dziabać z oryginalną, bo za dużo roboty, więc wstawiłem zwykłą jakąś. Może nie jest pięknie, ale za cenę do 30zł warto... Aha, wymieniłem ramię kolby na to od WELLa, bo jest 3pozycyjna... Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Wiem, że to nie komis, ale jeśli ktoś szuka stuningowanej mp5 well'a to zapraszam na http://allegro.pl/show_item.php?item=83049549 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts