Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

mam pytania dotyczące repliki Colta z militaria.pl

Po pierwsze, czy miał ktoś z nią do czynienia? Warto zaopatrzyć się w ten pistolet? I najważniejsze, czy wie ktoś gdzie dostać do niego magazynki?

Nie jestem osobą dobrze zorientowaną w stronach i forach airsoftowych, stąd też moje problemy ze znalezieniem sensownych informacji o tej replice...

Co znaczy dla Ciebie "warto"?

Jeśli szukasz repliki z ponad 400 fpsami, do postrzelania do puszek, za niecałe 400 zł, to może i warto. Jeśli natomiast poszukujesz repliki bocznej, z dostępem do wielu części zamiennych, którą będziesz mogła bezpiecznie zastosować na krótkim dystansie, to nie, nie warto.

Co do sklepów - na górze strony, pośród kilku zakładek, widnieje również zakładka "Sklepy". Zamiast prosić, by wszystko podano Ci na tacy, poświęć trochę czasu i przejrzyj forum, bo zawarte tu informacje pozwalają na rozwiązanie 90% problemów, z jakimi borykają się airsoftowcy.

Warto, czyli po prostu czy ktoś miał, strzelał, jakieś doświadczenie.

Forum ma kilkaset wątków na temat replik pistoletów na gaz, ta po prostu zwróciła moją uwagę, dlatego szukałam opinii o niej konkretnie. Tak, poszłam na łatwiznę pytając o to w poście, ale zniechęciło mnie te 19 stron wątków, gdzie po otwarciu 15 nie znalazłam o niej wzmianki... wybacz.

Dużo informacji nie znajdziesz o tej replice.

Replika za prawie 400 zł, bez blow backu, na co2 i do tego 425 fps. Kiepsko to wygląda.

To jest ta replika:

http://kwcgun.com/in...&id=186&lang=en

Możesz poszukać w googlach pod hasłem "KWC 1911 co2 no blow back" lub "Cybergun 1911 co2 no blow back"

Ale przede wszystkim zadaj sobie pytanie do czego chcesz używać repliki i wtedy może ktoś pomoże.

Nie poleca się też kupowania replik od militaria.pl

Edited by Huba_lbn

Przede wszystkim musisz odpowiedzieć na podstawowe pytanie: do czego ma ta replika służyć?

Szukałam alternatywy dla ważącego ponad 3kg kałacha od Cymy, raczej do lasu. Bądź co bądź replika pistoletu jest lżejsza i poręczniejsza, a dla kobiety ma to znaczenie. Nie chciałam też, żeby miała poniżej tych 320fps bo nie lubię gdy broń ma zbyt mały zasięg. Nie jestem też typem debila, który strzela do ludzi z 2-3 metrów, choć sama dostałam tak nie raz. Ta replika po prostu mi się spodobała(mój wybór replik pod kątem wyglądu zostawię bez komentarza...). Niemniej dziękuję za opinię :)

Dużo informacji nie znajdziesz o tej replice.

Replika za prawie 400 zł, bez blow backu, na co2 i do tego 425 fps. Kiepsko to wygląda.

To jest ta replika:

http://kwcgun.com/in...&id=186&lang=en

Możesz poszukać w googlach pod hasłem "KWC 1911 co2 no blow back" lub "Cybergun 1911 co2 no blow back"

Ale przede wszystkim zadaj sobie pytanie do czego chcesz używać repliki i wtedy może ktoś pomoże.

Nie poleca się też kupowania replik od militaria.pl

Bardzo dziękuję :)

Niestety musisz wiedzieć, że krótka replika gazowa (a tym bardziej ta upatrzona przez Ciebie) nie zastąpi Ci długiej repliki elektrycznej. Przewaga fpsów w replice gazowej nie przekłada się liniowo na wzrost zasięgu (a tym bardziej celności), więc nawet słabsza replika elektryczna najpewniej będzie miała lepszy zasięg, niż ten gaziak.

Jeśli jednak koniecznie chcesz zastąpić elektryka gaziakiem, to najlepszym wyborem będzie replika z wyższej półki - na przykład Tokyo Marui. Do replik tego producenta (w przeciwieństwie do replik KWC) znajdziesz wiele części zamiennych i akcesoriów pozwalających na podniesienie osiągów. Niestety musisz się liczyć z prawie dwukrotnie wyższą ceną repliki. Jeśli chodzi o wygląd, to TM produkuje repliki bardzo podobne do tej podlinkowanej przez Ciebie - rzuć okiem na Colty Desert lub Foliage Warrior czy też Night Warrior.

Edited by Pietracha