gdaart Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Hej Do tej pory zawsze użytkowałem buty zawiązywane. Ale mam możliwość zakupienia butów które poza sznurowaniem , mają z boku zamek ułatwiający ich zakładnie. Czy ktoś z Was używał podobnych w terenie leśnym? czy taki zamek jest wytrzymały na kontakt z gałęziami itd? pozdro Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Sądze, że wiele zależy od konkretnej firmy i modelu. Jak możesz to zapodaj te informacje. Quote Link to post Share on other sites
gdaart Posted January 31, 2015 Author Report Share Posted January 31, 2015 np te: http://armyworld.pl/product-pol-847-Buty-Patrol-II-Generacja-Pustynne-Khaki-Taktyczne-Miltec-z-Zamkiem-Bocznym-.html Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Ja Ci powiem, że o MilTecu nie mam dobrego zdania w ogóle, ale jest to spowodowane ich beznadziejną latarką. Tu o butach Jungle MilTeca, tu też o jakiś butach MilTeca, tu o odzieży MilTeca w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
ANTEK21 Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 (edited) A ja mam takie http://allegro.pl/buty-taktyczne-tactical-czarne-na-zamek-7-41-i5005211998.html już drugi rok i jakoś się nie rozpadły a ganiam w nich średnio co dwa tygodnie. Edited January 31, 2015 by ANTEK21 Quote Link to post Share on other sites
gdaart Posted January 31, 2015 Author Report Share Posted January 31, 2015 dzięki za linki i przestawienie Waszych butów. Jednak mnie interesuje coś zupełnie innego. -CZy boczny zamek w butach wytrzymuje aktywności w lesie? I tu nie chodzi i markę - ale o TECHNICZNY aspekt. Tylko o to! Czy są osoby, które buty z takowym rozwiązaniem MAJĄ i mogą się podzielić jak z ich wytrzymałością na uszkodzenie zamka podczas zaczepienia o gałęzie, czy inne elementy. Mam duże wątpliwości czy to po prostu nie uszkodzi się... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 (edited) Ale nie rozumiesz jednej rzeczy - zamki są różne - markowe i chińskie; wszycia tych zamków są różne - markowymi nićmi, chińskimi, dobrym, gęstym szwem albo na okrętke - odjebke; materiały do których przyszyto zamki są różne - bardziej i mniej wytrzymałe. Dlatego ważne jest byś wskazał konkretny model lub chociaż producenta. To tak jakbyś pytał czy motocykle nadają się na motocross. Crossy się nadają, a choppery nie. Tak samo jest z butami - jedne będą miały dobry zamek, a inne nie. Skoro więc tak bardzo chcesz odpowiedzi to Ci jej udziele. Z pewnością istnieją jakieś dobre buty z zamkiem z boku, które wytrzymają w lesie. Edited January 31, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Jestem szczęśliwym posiadaczem 2368 Delta-8 Gore-tex, Side zip. Mam je już 4 lata, łaziłem w nich codziennie, po lesie, po błocie, po betonie, czołgało się, biegało itp itd. Wszystko co szalony Airosftowiec może sobie wyobrazić. Będę kupował kolejną parę tego samego modelu bo sprawdziły się fenomenalnie. Suwak jest jedną z rzeczy która w tych butach chyba jest niezniszczalna bo mało co na niego może działać ;) Bates ma dwa modele z suwakiem bocznym butów za kostkę, jeden występuje w wariancie z Goretexem i bez. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Potwierdzam, w bejtsach zamek trzyma i nie wykazuje tendencji do rozwalenia się. Co prawda ukruszył mi się suwak (shit happens, niemniej jednak zmiana suwaka to nie probem), ale sam zamek działa bez zarzutu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts