MarekMac Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Ta druga to MP5 Galaxy tylko z inną kolbą i szynami. Co do MP5 od JG to część ludzi poleca, a inni odradzają. Osobiście nie miałem więc nie ocenie, która jest lepsza. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 8, 2015 Author Report Share Posted February 8, 2015 Poczekam aż Galaxy będzie dostępna. Powinna wystarczyć do CQB :) Coś wymienić będzie trzeba w niej ? Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Pewnie gumkę. Dodatkowo LiPo 7,4V i wymiana kabli też raczej nie zaszkodzi, ale konieczna nie jest. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 8, 2015 Author Report Share Posted February 8, 2015 Gumkę na jaką ? G&G zieloną ? Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Ciężko powiedzieć bo: Nie ma czegoś takiego jak "najlepsza gumka do". Na to czy dana gumka będzie się u Ciebie sprawować ma wpływ wiele czynników: - jakość wykonania konkretnej gumki - nie oszukujmy się, to nie NASA czy apteka i nie wszystko jest wykonywane idealnie - czasem zdarzają się nadlewki, braki itp.; - jakość wykonania konkretnej komory HU - może być tak, że gumka A w komorze B w mojej replice będzie działać badziewnie, ale ta sama gumka A w Twojej komorze B będzie działać idealnie, - dysza - czy się uszczelnia z daną gumką, - zastosowany dystanser. Pewnie są jeszcze jakieś. Nie można wskazać idealnej gumki do danego przedziału fps. Można wskazać polecane gumki - od siebie mogę polecić przezroczystego Guardera. Ludzie polecali gumki czarne Systemy, zielone G&G, Ultimate, a nawet gumki ACM. Z tymże niektórzy pisali, że zielone G&G się popsuły, tak samo czarne Systemy - chodzi o jakość wykonania. Trzeba wziąć jakąś z polecanych (bo na nich jest największa szansa, że efekty będą zadowalające) i jeśli nie będzie się zadowolonym z efektów trzeba szukać dalej. Możesz też poczytać kilka następnych postów z wyżej cytowanego tematu. Od siebie mogę polecić przezroczystego Guardera, ale czy u Ciebie się sprawdzi to nie gwarantuje. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 8, 2015 Author Report Share Posted February 8, 2015 Dzięki Do kupię najpierw tą guardera a jak ona nie będzie pasować to sprawdze inne polecane. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Jeśli gumkę kupisz wraz z repliką i w uwagach do zamówienia wpiszesz, że chcesz by sklep ją wymienił to na 99% zrobią to za darmo. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 8, 2015 Author Report Share Posted February 8, 2015 Dzięki za rady :) Mam już wszystko "obczajone" :D Temat do zamknięcia Link to post Share on other sites
blunk Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Jednak nie. Tak wymiana kabli nie zaszkodzi, lecz jak najbradziej konieczna nie jest. LiPo nie wejdzie do galaxiaka, najmniejsze też nie, za szerokie jest. Jeśli chcesz kupić LiPo to musiałbyś kupić to http://blacksword.pl/product-pol-1701-Replika-pistoletu-maszynowego-Model-P5-M-type-G5M-.html (sorry za sklep, coś się u nich dzieje lepiej tam nie brać) albo samemu doczepić szyny i kupić to coś takiego http://www.taiwangun.com/pojemnik-na-akumulator-w-formie-an-peq-16-tan?from=listing&campaign-id=19 No i git :icon_razz2: To był przykład, chyba że znalazłbyś NiMha takiego ale LiPo Marek radził. Bierz normalną, na normalnej batce też da się postrzelać :D A tak to którą bierzesz krótką czy długą? Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Żeś dowalił. Są lipo mieszczące się w Galaxy. Wystarczy poszukać. Link to post Share on other sites
blunk Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Sry Buniek, to informacje od TanieMilitaria :D Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 Ja biorę tą mp5 http://gunfire.pl/product-pol-1152189936-Replika-pistoletu-maszynowego-Model-P5-M-type-G5M-.html Z tą baterią to chyba najlepiej, jak będę miał już replikę, przejadę się do sklepu stacjonarnego, na miejscu po przymierzam i wybiorę tą która będzie mi najbardziej pasować :) Kable do repliki się jakieś specjalne kupuję ? A jak tak to co polecacie ? Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Sry Buniek, to informacje od TanieMilitaria :icon_biggrin: Kolejny dowód na to że niestety nie należy polegać na informacji z TM. Link to post Share on other sites
blunk Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 No dziwne właśnie, nie przepłacasz czasem? Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 To znaczy nie koniecznie z tej strony :D jak znajdę taniej to kupię taniej a jak nie to tą biorę. Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 http://www.taiwangun.com/g-5-galaxy?from=listing&campaign-id=19 Nawet niezła cena. Oczywiście zwykłe MP5K tańsze: http://www.taiwangun.com/g-5k-galaxy?from=listing&campaign-id=19 Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 Tyle że ta z GF jest inna :D Tamta to G5M Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Plastikowy RIS i kolba od M4? Serio? Kto co woli ;) Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 Do tej pierwszej którą podałeś idzie założyć kolbę od m4 ? Link to post Share on other sites
mareq Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 MP5 z kolbą od M4 to taki sam koszmarek jak kałach z taką kolbą. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Dziękujemy za Twoją subiektywną opinię. Bardzo dużo wnosi do tematu. Chwyt z risami to fajna opcja. Można powiesić puszkę na baterię, latarkę i kolimator bez płacenia za dodatkowe szyny. Kolba się przydaje do celowania, a na upartego w rurę też da się wpasować lipola. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 Czyli ta z GF nie jest wcale taka zła ? Trochę mnie martwi że korpus jest wykonany z ABS. Link to post Share on other sites
mareq Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Jak nie będziesz nim przybijał gwoździ to ABS trochę pożyje a w razie W można pokleić. Replika jest tania i za jedną znalową Cymę masz 2 plastikowe Galaxiaki. Jeśli ma być tanio i nie odrzuca cię, że plastik nie jest chłodny w dotyku a replika jest lżejsza, to bierz śmiało. Buniek: oczywiście, że moja opinia jest subiektywna. Ważne żeby kupić coś co się człowiekowi podoba i będzie się z tym dobrze bawił. Edited February 10, 2015 by mareq Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 Dzięki :) Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 21, 2015 Author Report Share Posted February 21, 2015 Witam Chciałbym nie co odświeżyć temat. Znalazłem kolejną "ciekawą replikę" ale nie opisaną na forum (możliwe że przeoczyłem) A mianowicie jest to http://gunfire.pl/product-pol-1152204731-Replika-karabinka-SRT-05.html I moje pytanie brzmi Czy warto kupić tego srt-05,czy lepiej dozbierać trochę "grosza" i kupić coś takiego ? http://gunfire.pl/product-pol-1152205108-Replika-karabinka-GFG28-A2-A-Tacs-FG-TM-.html Link to post Share on other sites
Recommended Posts