pan kozaq Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Gumka i kable. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Batka LiPo też krzywdy nie zrobi. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 5, 2015 Author Report Share Posted March 5, 2015 LiPo to wiem, do niego ładowarka mikroprocesorowa. Zastanawiam się jeszcze gdzie kable niskooporpwe dostane Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 W modelarskim, najlepsze 16 AWG Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 (edited) W pierwszym lepszym sklepie modelarskim lub deltashopie. W tym drugim są dobre kable firmy turnigy w silikonie, także możesz tam kupić coś oprócz kabli. Edited March 5, 2015 by EndeBeats Link to post Share on other sites
blunk Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 (edited) Niekoniecznie, jak chcesz to możesz gumkę. I dokup sobie inny akumulator. Edytuj: Błąd językowy. Edited March 5, 2015 by blunk Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 (edited) Zniechęca Cię użytkownik który biegał ze Specną bez przeglądu, a teraz widzimy obiecane płacze i lamenty jaka jest zła i w ogóle do dupy. No i znawca wszystkiego, który Specny nie widział na oczy, a teraz twierdzi że trzeba wymienić lufę (taką samą jak w KAŻDYM chinolu, ale on nie wie, bo jeszcze nie widział nic poza swoim gnatem). Jeśli chcesz Specne to dokładasz ~100zł (części i robocizna, bo sam tego raczej nie wymienisz jeszcze) na poprawki. Masz wtedy prawilną replikę. Empik Cymy ma tą przewagę, że chodzi od razu, a poprawki to kwestia woli użytkownika. Dlatego mówiłem, że jest bardziej opłacalny. Edited March 5, 2015 by MrMCET Link to post Share on other sites
GoracyApostol Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Nie rozumiem o co chodzi z tymi Mkami od Specny? Ostatnio kupiłem SA-A05 i sprawuje się świetnie jestem już po paru strzelankach - zacięła się tylko raz - użyłem hicapa i przypadkiem wsypałem do niego kawałek kartki? Ogolnie replika strzela świetnie chciałbym ją polecić tylko nie wiem czy nie strzelam jakoś źle?, że potrafię się bez problemu bić z replikami wyższej klasy/ Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 5, 2015 Author Report Share Posted March 5, 2015 (edited) Kupię mp5 od cymy, najwyżej zostanie do cqb (po downgreadzie) wolę kupić coś bardziej pewnego, żeby się w kręcić na maksa w ASG a nie zniechęcić :) przez drobne problemy z pierwsza repliką Edited March 5, 2015 by Centiimel Link to post Share on other sites
GoracyApostol Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Nie chce Cie do niczego zmuszać ale skoro nie masz zbyt dużo funduszy to nie lepiej kupić taką mke - przesmarować, wymienić gumke? Bo z tego co mi się wydaje to w najbliższym czasie nie planujesz zakupu kolejnej repliki. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 5, 2015 Author Report Share Posted March 5, 2015 Czyli Doradzasz kupno emeczki od specny i danie do serwisu żeby doprowadzili do stanu używalności ? Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Dokładnie to należy zrobić z każdą świerzą Specną. Inaczej o kant dupy można rozbić taki interes. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 5, 2015 Author Report Share Posted March 5, 2015 Czyli wymiana HU, przesmarowanie, wymiana batki i kabli ? Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Jeszcze podkładkowanie. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 5, 2015 Author Report Share Posted March 5, 2015 Dzięki Link to post Share on other sites
blunk Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Ja bym został przy cymce. Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Poprawiona Specna, a Cyma to już jeden ch.. ekhem ekhm Link to post Share on other sites
blunk Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Chodziło o mp5 cymy, a nie m-ke cymy. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 6, 2015 Author Report Share Posted March 6, 2015 MrMCET-owi też chyba chodziło o mp5 cymy a nie o emke. Z tego co pisał wywnioskowalem że poprawiona emka dorównuje "fabrycznej" mp5 od cymy Link to post Share on other sites
blunk Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 No to M-ka specny. Wymiana kabli, hopa, przesmarowanie. Pamiętaj o kulkach g&g i ochronie oczu. Ps. dasz lika do tej co bierzesz? Pozdro Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 A ja doradzam kupno g36c boyi (g-001) w tajwangunie.Ma szybką wymianę sprężyny,zrzut sprężyny po strzelaniu(strzelasz raz na semi, dajesz na safe i zrzucasz bezpiecznie) Ino od razu zamów sprężynę guardera sp120 bo w giecie jest dość badziewiasta. Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Jak cały jej gearbox. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Taki mały offtop. Jak kiedyś były popularne "boje" o Boyce i Cymy tak teraz czuje, że będą o Gietę Boyca. Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Gieta Boyia ma tą przewagę wśród chińskich giet, bo wygląda jak replika, a nie pamiątka po niedzielnej wizycie na bazarze. Problemem w tej giecie jest totalnie gówniany gearbox jak i również ogólne syfiaste spasowanie. Gearboxa da się ogarnąć, ale nie tuningować, bo ten szkielecik nic mocniejszego jak przeciętne m120 nie pociągnie. Jednak i tak lepsze to od JG, chyba że ktoś ma zamiar robić z tego mocną replikę (wtedy i tak lepiej brać Aresa). Przy wyborze między empikiem Cymy, a emką Specny nawet nie ma co uwsteczniać się do Boyi i innych chińskich G36. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 6, 2015 Author Report Share Posted March 6, 2015 No to M-ka specny. Wymiana kabli, hopa, przesmarowanie. Pamiętaj o kulkach g&g i ochronie oczu. Ps. dasz lika do tej co bierzesz? Pozdro Emka - http://gunfire.pl/pr...rms-SA-B03.html HU - http://gunfire.pl/pr...-up-czarna.html Batka - http://gunfire.pl/pr...Ah-15-30C-.html Ładowarka - http://gunfire.pl/pr...l?rec=101801102 Okularki - http://www.specshop....Clear_-_TRACPSI + podkładkowanie i smarowanie przez GFC. Kable wymienię jak kupię w jakimś modelarskim. Link to post Share on other sites
Recommended Posts