Str8Gam3r Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Witam. Chcę zostać typowym airsoftowym szturmowcem. Mój budżet to max 1600zl. Podobają mi się futurystyczne karabiny. Myślałem nad: APS UAR i Magpull PDR-C. Chcę żeby replika była w miarę oszczędna jeśli chodzi o baterie. Wymagam od nich także aby nie było problemów z miejscem na baterię i jeśli się da żeby wchodziły do nich magi do M4/M16. Jeśli macie propozycje innych lepszych pod tymi względami AEG'ów chętnie się do tych rad dostosuję. Mam też założenie żeby replika działała i w polu i w CQB. Z góry bardzo dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 SCAR? Quote Link to post Share on other sites
Adis3248 Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 SCAR może być najlepszy ale tylko wersja L ewentualnie coś co nie pożera baterii to replika bez EBB nic lepszego nie znajdziesz :P Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Masada? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 TAR-21? Quote Link to post Share on other sites
Mackowiak Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 F2000 g&g? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Ak-5 też od g&g? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Emki mają takie możliwości customowania, że i coś futurystycznego by się z nich zrobiło po założeniu konwersji i innych bajerów Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 FAMAS? :^) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Airsoftowy Famas chyba nie łapie nieprzerobionych magazynków od m4... Quote Link to post Share on other sites
Bartiełow Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Chcesz futurystyczny? Kupuj karabin z Obcego od Snow Wolfa! Może za dobry nie jest ale futurystyczny! Szkoda tyko że nie wchodzi mag od m4... Quote Link to post Share on other sites
Str8Gam3r Posted January 31, 2015 Author Report Share Posted January 31, 2015 (edited) Dziękuję za odpowiedzi ale nadal nie dowiedziałem się konkretnie o wadach i zaletach replik które wymieniłem. O konwersjach do eM'ek nawet nie myślałem bo doświadczenia w składaniu i rozkładaniu replik jeszcze nie zdobyłem. Jeżeli dobrze zrozumiałem to koledzy w pierwszych odowiedziach pomylili SCAR'a z UAR'em. A jeśli chodzi or SCAR'y to z wielu for dowiedziałem się że jest problem z tuningiem a do tego wersja L np: od G&G czy od VFC sięgają kosztów ok. 1300 do 1700zl. Poza tym wiem że z UAR'em jest ten sam problem z tuningiem lecz jest on tańszy, jest BULLPUP i do tego lekko futurystyczny . Od razu mówię że nie zależy mi szczególnie na tym by replika miała swój palny odpowiednik ale na tym by była funkcjonalna. O FAMAS'ie nie wspomnę. O F2000 od G&G też myślałem lecz nie ma RIS'ów oprócz tego ciężej trochę z jego dostępnością- raz jest, raz nie ma. Mało tego UAR jest tańszy i do tego GB-V3. Co o tym myślicie? Edited January 31, 2015 by Str8Gam3r Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Airsoftowy Famas chyba nie łapie nieprzerobionych magazynków od m4... Dremel. Nic na siłę, wszystko dremlem :^). Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 L85 Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 L85 chyba nie łapie się pod pojęcie "futurystyczne ". :) Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 (edited) Ktoś podający masadę chyba nie miał jej w dłoniach. Większego szajsu dawno nie widziałem. Półroczny egzemplarz "gnił" o oczach. Dla mnie futurystyczne automaty to izraelski Tavor, o ile tak się go pisze, oraz coś takiego od G&G przypominającego walenia. FN2000? P.S. ciężko opisać wady i zalety skoro nigdy nie miało się do czynienia z takimi replikami. Edited February 1, 2015 by Mati86 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Kumpel miał FN2000 G&G i, może dlatego, że używka, ale dupy to to nie urywało. Jakość wykonania fajna, wygląd - co, kto lubi - mi się nawet podobało (pieszczotliwie nazywaliśmy to rybą), ale ze strzelania kumpel zadowolony nie był i pchnął to w świat. Quote Link to post Share on other sites
Str8Gam3r Posted February 1, 2015 Author Report Share Posted February 1, 2015 Przed chwilą na ehobbyasia zobaczyłem replikę PAR MK3 od ICS'a. Licencjonowana replika itd itp. Ale jest w niej ten nieszczęsny blow back. Właśnie jak to jest z tym EBB? Chodzi mi o jego awaryjność. Cieszy mnie też jak to niektórzy podają: "Łatwość rozkładania". I dlatego z ciekawością pytam czy ktoś z was miał z tym doczynienia? Czy ten cały "Split Gearbox" jest tak doby jak się o nim mówi? I jak to jest z tym EBB? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts