Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza broń..

Recommended Posts

Witam.

Chcę zostać typowym airsoftowym szturmowcem. Mój budżet to max 1600zl. Podobają mi się futurystyczne karabiny. Myślałem nad: APS UAR i Magpull PDR-C. Chcę żeby replika była w miarę oszczędna jeśli chodzi o baterie. Wymagam od nich także aby nie było problemów z miejscem na baterię i jeśli się da żeby wchodziły do nich magi do M4/M16. Jeśli macie propozycje innych lepszych pod tymi względami AEG'ów chętnie się do tych rad dostosuję. Mam też założenie żeby replika działała i w polu i w CQB.

Z góry bardzo dziękuję.

Dziękuję za odpowiedzi ale nadal nie dowiedziałem się konkretnie o wadach i zaletach replik które wymieniłem. O konwersjach do eM'ek nawet nie myślałem bo doświadczenia w składaniu i rozkładaniu replik jeszcze nie zdobyłem. Jeżeli dobrze zrozumiałem to koledzy w pierwszych odowiedziach pomylili SCAR'a z UAR'em. A jeśli chodzi or SCAR'y to z wielu for dowiedziałem się że jest problem z tuningiem a do tego wersja L np: od G&G czy od VFC sięgają kosztów ok. 1300 do 1700zl. Poza tym wiem że z UAR'em jest ten sam problem z tuningiem lecz jest on tańszy, jest BULLPUP i do tego lekko futurystyczny . Od razu mówię że nie zależy mi szczególnie na tym by replika miała swój palny odpowiednik ale na tym by była funkcjonalna. O FAMAS'ie nie wspomnę. O F2000 od G&G też myślałem lecz nie ma RIS'ów oprócz tego ciężej trochę z jego dostępnością- raz jest, raz nie ma. Mało tego UAR jest tańszy i do tego GB-V3. Co o tym myślicie?

Edited by Str8Gam3r

Ktoś podający masadę chyba nie miał jej w dłoniach. Większego szajsu dawno nie widziałem. Półroczny egzemplarz "gnił" o oczach. Dla mnie futurystyczne automaty to izraelski Tavor, o ile tak się go pisze, oraz coś takiego od G&G przypominającego walenia. FN2000?

P.S. ciężko opisać wady i zalety skoro nigdy nie miało się do czynienia z takimi replikami.

Edited by Mati86

Przed chwilą na ehobbyasia zobaczyłem replikę PAR MK3 od ICS'a. Licencjonowana replika itd itp. Ale jest w niej ten nieszczęsny blow back. Właśnie jak to jest z tym EBB? Chodzi mi o jego awaryjność. Cieszy mnie też jak to niektórzy podają: "Łatwość rozkładania". I dlatego z ciekawością pytam czy ktoś z was miał z tym doczynienia? Czy ten cały "Split Gearbox" jest tak doby jak się o nim mówi? I jak to jest z tym EBB?