Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Otóż już próbowałem i mam wrażenie że nacisk się jakoś nie zwiększa a rk dalej skrzeczy niczym mały skrzat. Znalazłem temat że to może być zmielony tłok lub zębatki więc jeśli tak to na gwarancję ale najpierw najgorsze... znalezienie paragonu!

Wiem że to nie temat o tuningu ale jeśli to tłok lub te zębatki to co należy zrobić/wymienić aby problem siE

sorki klikłem napisz , uroki smartfona

Co należy zrobić lub wymienić aby problem się nie powtórzył?

Tłok lub zębatki...

Do tego nasmarować jak należy, odpowiednio wypodkładkować te zębatki i ogarnąć AOE. Jednym słowem, szukaj ogarniętego serwisanta w okolicy, będziesz miał z głowy.

Ewentualnie może dojść wymiana łożysk, bo boyi lubi wkładać koślawe. W każdym razie to groszowe koszty ;)

Edit.

A jaką śrubą regulowałeś silnik? Wiesz że należy odkręcić chwyt i dopiero wewnątrz kręcić takim mikro imbusikiem centralnie pod silnikiem?

Wielu już było co odsyłali boyiacze na serwis, twierdząc że regualcja nie działa, a tak na prawdę odkręcali plastikowy chwyt, nie mający nic wspólnego z mechanizmem xD

Edited by MrMCET

A na gwarce oni mi wymienia na stokowe części , nie?

Bo bym sobie przy okazji mógł kupić jakieś lepsze tłok i zębatki żeby ten problem się już nie powtórzył.

Np.tłok bym sobie kupił od SHS ale nie wiem ile ma mieć zębów i tak samo nie ogarniam czym się różni zębatka 32:1 od 100:200.

Na gwaracji zrobią to na odpierdol, ze szrotu po innych trupach. Lepiej znaleźć serwisanta w okolicy, zlecić poprawki o których pisałem i ewentualnie pogadać o lekkim tuningu. Stracisz gwarację, ale i tak będzie zbędna, bo replika zrobiona przez lokalnego magika będzie działać jak należy. Po naprawie gwarancyjnej będzie jedynie działać, prędzej czy później znowu padnie.

Polecanych serwisantów znajdziesz w tematach o nich na forum. Możesz nawet napisać ogłoszenie w jednym z nich, tylko wtedy sprawdź opinie o zgłaszających się użytkownikach. Warto dać to do profesjonalisty, a nie gimba któremu wydaje się że po 2 rozłożeniach repliki za pomocą zestawu narzędzi z Tesco, jest już elitą serwisu.