GoracyApostol Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Witam, chce zacząć zabawę z ASG wybrałem sobie taki "zestaw" jestem jeszcze zielony i chciałbym zapytać czy powinienem coś wymienić/zmienić lub dodać: Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Lepiej wziąć rękawiczki z pełnymi palcami. Chińskie kamzy- tylko chest riggi z zintegrowanymi ładownicami (ok 80zł) polecam kupna worka zrzutowego na puste magi. Okulary lepiej przeźroczyste, bo w ciemne dni będzie... ciemno. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Okularki kup z przezroczystą szybką - przyciemniana potrafi mocno przeszkadzać gdy robi się ciemniej (pochmurny dzień, ciemny budynek). Kamizelkę narazie odpuść - masz co w niej nosić? W dodatku, patrząc na cenę to pewnie jakiś chinol więc nie będzie to najwyższa jakość. Kulki ok, replika może być. Nakolanniki pewnie będą się zsuwać z kolan. Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Replika dobra (sam miałem i bardzo sobie chwalę), ale 900zł za Specnę to wg. mnie o 200 za dużo, przemyślałbym zakup innej, markowej repliki, a zamiast kamizelki kupić jakieś Li-Po+ładowarka, które przyda się dużo bardziej niż kamizelka na początku. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Dokładnie, 900 zł to troche dużo za chińską emke.Odpuść sobie to zawieszenie, lubi zaczep pękać. Bierz FMA http://gunfire.pl/product-pol-1152206448-Pas-nosny-jedno-dwupunktowy-FS3-olive-drab.html sam używam i polecam mimo, że klamry z "plastiku" to i tak o wiele wytrzymalsze od tego metalopodobnego coś tam. Kamizelke też możesz odpuścić, póki co nie masz co w niej nosić. Idź na strzelanke, pomacaj, przymierz wtedy zobaczysz co Ci spasi. Quote Link to post Share on other sites
GoracyApostol Posted February 13, 2015 Author Report Share Posted February 13, 2015 (edited) Więc tak: Z kamizelki nie zrezygnuje bo chcę kupić raz i mieć ją nie wiem pół roku?rok? A potrzebuje miejsca na magi,kulki gdzieś trzymać telefon z czasem coś bym tam jeszcze dołożył więc dzięki za wszystkie rady ale wolałbym ją jednak zostawić. Mówicie, że 900 to zbyt dużo jak na "chińską mke" :v więc coś polecacie w tej cenie? Zależy mi na tym żeby było metalowe i nie potrzebowało serwisu co strzelanke :icon_smile: Achh dodam, że nie chce kałachów!! :icon_razz: Zawieszenie zmienione Okularki zmienione na gogle :icon_smile: Edited February 13, 2015 by GoracyApostol Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Odpuść te ochraniacze, kup ALTA. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 A miałeś tą kamizelke na sobie? Bo to, że inni używają nie znaczy, że dla Ciebie będzie wygodna. To też jest argument za wstrzymaniem się - przejdź się na strzelankę i poprzymierzaj. Sam kiedyś kupiłem kamizelkę i wyszło na to, że sztywna, krępuje ruchy i założyłem ją dwa razy na strzelanie. Od tamtej pory leży w szafie. Za 900zł możesz szukać eMek firmy Evolution Airsoft, KWA, G&P. Tylko przed zakupem sprawdzaj czy w zestawie jest bateria i ładowarka. Nie "google", a gogle. Quote Link to post Share on other sites
GoracyApostol Posted February 13, 2015 Author Report Share Posted February 13, 2015 Ochraniaczy też sie pozbyłem. Odnośnie kamizelki hmm tutaj + dla Ciebie przekonałeś mnie jutro przejde się do kolegi i ją przymierze bo w sumie to lepiej nie ryzykować. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Rękawiczki zmień na bez palców, kamizelke odpuść, ochraniacze raczej też. Dokladasz tą kase z kamizelki i bierzesz np. to http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1918 Quote Link to post Share on other sites
GoracyApostol Posted February 13, 2015 Author Report Share Posted February 13, 2015 (edited) Martwi mnie "linuxpl" w tym linku tak jakby strona stała na jakimś darmowym hoscie? Troche nieprofesjonalne - nie kupie na stronie krzak gdzie jest duże prawdopodobieństwo, że nie zobacze już ani pieniędzy ani repliki :e wole Taiwany czy Gfy ;v zauważyłem,że jutro na Gf będzie dostepny rabat więc mogę dołożyć ok 100 z groszami ;) Edited February 13, 2015 by GoracyApostol Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 To zaufany sklep, działający szmat czasu. Bez obaw. http://forum.wmasg.pl/topic/53533-zbrojowniacompl/ Porównaj sobie opinię o ww sklepie i tych które zaproponowałeś. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Zbrojownia to pewna firma. Quote Link to post Share on other sites
GoracyApostol Posted February 13, 2015 Author Report Share Posted February 13, 2015 Jak to się stało, że normalnie działa adres Zbrojownia.com.pl a na górze dostałem link .linuxpl.com? :E Bo czuje, że ktoś chciał mnie zrobić w bambuko Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Też mnie to zastanawia. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Poczytajcie opinie o sklepach w tym dziale: http://forum.wmasg.pl/forum/4-polskie-sklepy/ Nazywanie Zbrojowni firmą krzak wskazuje na to, że jesteś totalnie zielony. To, że GF to obecnie najpopularniejszy sklep wśród początkujących wcale nie znaczy, że inne to oszuści. Poczytaj i wyciągnij wnioski. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 (edited) Jak to się stało, że normalnie działa adres Zbrojownia.com.pl a na górze dostałem link .linuxpl.com? :E Taki mają po prostu silnik i tyle. Jak dla mnie mogliby nawet pisać ".gwalcimyklientaanalnie.com" - Zbrojownia to porządna firma i nie przypominam sobie bym kiedykolwiek słyszał na nią narzekania. Edited February 13, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
GoracyApostol Posted February 13, 2015 Author Report Share Posted February 13, 2015 Okej przepraszam za moją niewiedze :P Aczkolwiek cały czas zastanawia mnie ten linux w linku :v - Nie jestem pewny czy nie jest to jakiś krzak próbujący podszyć się pod Zbrojownie :v Quote Link to post Share on other sites
GoracyApostol Posted February 14, 2015 Author Report Share Posted February 14, 2015 Jeszcze jedno pytanie Czy dam rade spokojnie zacząć z takim akumulatorem przy tej Specnie czy wymiana jest raczej konieczna już przed pierwszą strzelanką? Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Jak będziesz ładował np Imaxem B6 to Ci pociągnie (nie wiem czy na mrozie ale na temp wyższych od 0 spokojnie, testowane). Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Dla nowych into internety polecam zapoznanie się z tym pojęciem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Alias A teraz do rzeczy - z powyższej listy sens mają jedynie okulary i kulki. Quote Link to post Share on other sites
GoracyApostol Posted February 14, 2015 Author Report Share Posted February 14, 2015 Jeżeli ta replika jest słaba to chciałbym jakieś inne propozycje w tej cenie - dopiero zaczynam i nie chce ładować 1500zł w samą replike. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Nie jest słaba, ale taka cena za nią to niedorzeczność. Zresztą i tak wymaga poprawek już na starcie. Poszukaj emek Evolution Airsoft. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 M4 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?manufacturers_id=164&products_id=2349 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&%20products_id=1918 Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 ^up dalej dajesz linki z tym linuxpl, a chyba wszystkim działa normalnie http://zbrojownia.com.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts