blunk Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Witam, moja cm.028 nie strzela, mam stockową batką i ładowarkę. Wczoraj strzelałem z niej na dworzu, nie rozładowała się bateria do końca, jeszcze strzelała, ale na drugi dzień podpiąłem baterię do stockowej ładowarki. Ładowałem, powinieniem krótszy czas ładować, ale zapomniałem i naładowałem, o 30min za długo, potem jak odpinałem szarpnąłem i coś pikło we wtyczce ale wchodzi normalnie. Bateria normalnie była ciepła jak zawsze. Podpinam do ak i przyciskam spust, nic się nie dzieje tak jakby baterii wogóle nie było. Replika się zepsuła czy zabiłem baterię( błagam, żeby tylko bateria była zepsuta) Co do rozkręcania nigdy nic nie rozkręcałem, więc nie wiem jak to się robi. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Prawdopodobnie szarpnięciem urwałeś połączenie w badziewnej wtyczce Tamiya. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 To kupuje nową baterię, i ładowarkę też. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Tylko kup Lipo ;) Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 A jak kupie nową i nadal nie będzie działać to co? Serwis jakiś? Ładowarkę bym brał tą, ale nie wiem czy sobie z nią poradzę, trzeba ją programować czy co nie wiem, trzeba wpisywać coś czy co. http://electropark.pl/ladowarki/1324-ladowarka-redox-beta-12v-230v.html Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 (edited) Dlatego nie kupuje się w ciemno baterii tylko sprawdza replikę na innej baterii lub baterie na innej replice. Możliwe też, że np. przepalił Ci się bezpiecznik, a to coś, co "pikło we wtyczce" to po prostu przypadek. Możesz więc (jeśli nie masz innej batki lub innej repliki, którą byś sprawdził stan repliki/batki) odpiąć bezpiecznik i wtedy sprawdzić działanie repliki na podejrzanej batce. A do ładowarki dodają instrukcje w języku polskim. Edited February 17, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 (edited) Jak odpiąć ten bezpiecznik? Edit: Odpiąłem sam, działa jak zwarłem blaszki, dacie linka do bezpiecznika bardzo bym prosił. Taki na ile Amperów 25A czy jak? http://www.specshop....ny_-_Maly_-_25A Duży czy mały? Edited February 17, 2015 by blunk Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Zlutuj te blaszki, lub je odetnij i zlutuj kable chowając w koszulce termokurczliwej. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Nie montuj bezpiecznika. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 (edited) Dzięki za wszystko. Edit: A ten bezpiecznik, czemu nie montować? On psuje replikę? Edited February 17, 2015 by blunk Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Nie, powoduje zwiększony opór prądu. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Lub wariant odpowiedzi: B) Powoduje same problemy. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Ewentualnie C) Po prostu go wywal z obiegu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts