Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Cold Python

Recommended Posts

Witam!

Zaczynam przygodę z ASG i na początek chciałbym kupić sobie replikę Colt Pythona. Proszę nie komentować mojego wyboru. Z jakiej firmy polecalibyście ten rewolwer? Cena do 400 zł. Znajdę też do niego łuski obniżające fps takie jak te? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=11601

Znalazłem replikę gdzie do łuski wchodzą 4 kulki,czy jak włożę 1 kulkę do łuski to rewolwer będzie normalnie strzelał?

(link: http://www.militaria.banzaj.pl/Rewolwer-ASG-GG-Colt-Python-357-Magnum-180343-p470776-sklepy.html )

Jakieś opinie na temat tego? (link: http://www.asg.com.pl/Colt_Python_6_KWC_srebrny,p,78.php )

Pozdrawiam i nie, nie chce cm028,ani mp5 galaxy,żadnego aega, dziękuje.

Edited by macios776

Skąpy opis na stronie sklepu nie mówi nic o producencie repliki na moje oko. Pasowało by KWC tj ich kopia pythona od TM ale wyjmowane łuski nie pasują do tej opcji. Wingun też to raczej nie jest bo tam łuski są na jedna kulkę a i nie kojarzę, aby robili pythona. Z tego powodu raczej bym nie ryzykował i colta kupił któregoś z japońskich producentów ale to jest wydatek wiekszy niż 400zł.

EDIT.

Koledzy, bądzcie tak uprzejmi i odpowiadajcie na temat. Powała przestał wszędzie wciskać mp5 to musi koniecznie mieć nastepców? Macios prosi o radę na temat Pythona, nic ponadto.

Edited by Szajnatałn

Python nie nadaje się na pierwszą replikę. Po pierwsze - gaziak, a gaziakom lubi gaz uciekać. W dodatku są drogie w serwisowaniu. Po drugie, mały magazynek - AEG ma zazwyczaj ponad 100 kulek w magu - zasypie Cie nimi, a Ty odpowiesz tylko 24 strzałami. O osiągach nie napiszę no bo nie miałem i nie czytałem o nim.

Koledzy, bądzcie tak uprzejmi i odpowiadajcie na temat. Powała przestał wszędzie wciskać mp5 to musi koniecznie mieć nastepców? Macios prosi o radę na temat Pythona, nic ponadto.

A jakby zapytał czy pod "chińską ochronę oczu z papieru bez atestów" wejdą okulary korekcyjne to byś w odpowiedzi pominął, że ta ochrona oczu nie ochroni jego oczu? Przecież pytał o to czy wejdą pod nie okulary korekcyjne, a nie czy wytrzymają. Niech straci wzrok.

Nauczcie się ludzie, że ten dział służy pomocy. Pomoc to nie odpowiadanie na pytania, a naprowadzanie na właściwe rozwiązania, działania podjęte dla dobra innej osoby. Jeżeli zielony pyta o coś, co nie nadaje się do airsoftu to obowiązkiem pomagających jest naprowadzenie go na właściwe rozwiązania.

Edited by MarekMac

Jak chcesz się wyłożyć i stracić kasę to proszę bardzo. Nie wiem co Ci ktoś naopowiadał o AEG.

Skoro masz dużo kasy to proszę bardzo, ale jeśli koniecznie musi to być gaziak to preferowałbym jakiś pistolet na green gas ~200-300zł, Dodatkowy magazynek i dobrą ochronę oczu oraz dwie butle z gazem.

Edit: Preferuję to chociaż lepszy był by AEG, z powodu uciekania gazu.

Edited by blunk

Znajdę też do niego łuski obniżające fps takie jak te? ...

Nie, nie znajdziesz. Rewolwety zasilane GG takowego zabiegu nie potrzebują.

Znalazłem replikę gdzie do łuski wchodzą 4 kulki,czy jak włożę 1 kulkę do łuski to rewolwer będzie normalnie strzelał?

(link: http://www.militaria...776-sklepy.html )

Jakieś opinie na temat tego? (link: ...)

Replika taka sobie, jak wszystkie "produkty" ASGDK. Jeżeli włożysz po jednej kulce do łuski będziesz miał ........ sześć strzałów. Ten rewolwer i tak podczas strzału poda jedną kulkę.

No właśnie, i po jednym strzale. Zanim naładujesz łuski to ktoś Cię zdejmie chyba, że masz sporą drużynę. Dokładnie nie wiem ile tu jest fpsów, wiem, że z CO2 to ma około 450fps, a tobie chyba chodzi o Green Gas więc fps też będzie trochę, ale to wogóle nie da rady w lesie, za krótka lufa, a do cqb limit może przekroczyć więc w ASG to raczej będzie bezużyteczne.

Jeżeli zielony pyta o coś, co nie nadaje się do airsoftu

Powiedział że chce rozpocząć przygodę z ASG, nie z airsoftem :icon_wink: Zwykle stawiane na równi, ale to jednak niekoniecznie to samo. W pierwszym poście wyraźnie zaznacza, że wiertarki go nie interesują (czyli zapewne czytał tematy w których na pytanie o pistolet wciskane były aegi), a dalej wręcz stwierdza, że nigdzie nie napisał o chęci uczestnictwa z tym w strzelankach.

Edited by -Otto-

Fajnie, i? Jeśli to śrut okrągły to nic nie zmienia. Jeśli coś ma zbyt mało energii kinetycznej (czyli masa pocisku razy prędkość pocisku do kwadratu) to nie przebije słoika, deski czy nawet kartki.

. Ogień ciągły sprawia jedynie, że kulki stopniowo osłabiają powierzchnie w którą uderzają i któraś tam przebije. Można to osiągnąć też ogniem pojedyńczym - trzeba tylko dostatecznie celnie (trzeba trafiać mniej więcej w ten sam punkt) i długo strzelać.

@MarekMac i @blunk

Wiatrówki mają większą prędkość wylotowa pocisku i dlatego przebijają deski. Dwukrotne zwiększenie prędkości pocisków (ze 150 do 300 m/s) spowoduje (ze wzoru Marka, który albo zapomniał albo nie wspomniał o podzieleniu przez dwa :p) czterokrotne zwiększenie energii kinetycznej.

Oczywiście zakładając, że różnica mas naszej kompozytowej kulki o średnicy 6mm i metalowego śrutu o średnicy 4,5mm jest pomijalna.

Rzeczywiście, zapomniałem podzielić, ale to i tak nic nie zmienia w tym temacie. Problemem nie było to, że wiatrówka przebija, a Colt nie przebije. Problemem było to, że Blunk napisał "ma ogień pojedyńczy więc nawet nie wiem czy słoiki przebije". To tak jakby posiadanie ognia pojedyńczego determinowało przebijalność.