Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ładowarka Li-Po Compact Charger

Recommended Posts

Witam, mam taki problem, a raczej banalne pytanie. Otóż kupiłem mikroprocesorową ładowarkę L3 Li-Po Compact Charger od WE i (aż wstyd się przyznać) nie wiem jak podłączyć do niej baterię. To znaczy wiem że jest wtyk do balansera, ale nie wiem czy to wystarczy czy potrzebuję czegoś jeszcze, jakiegoś kabla do wtyków czy coś. A tu link do ładowarki http://gunfire.pl/pr...ct-Charger.html. Z góry dziękuję za pomoc. :maniak_usmiech:

W opisie prąd ładowania 3A xD Pozdrów baterię.

A na naklejce na ładowarce 800mA. Zamiast baterii pozdrów lepiej inteligentnych inaczej, którzy spłodzili taki opis. Zgłosiłem to już, ciekawe czy poprawią...

Zresztą już nawet nie wnikając w napisy na etykietce, to siłą rzeczy nie może być tam 3A skoro maksymalna moc to rzekomo tylko 20W a ładowarka jest do lipo 2S i 3S.

800mA to już ma sens, etykietki nie widziałem, a "fast chargery" z absolutnie chorymi prądami ładowania to standard na chińskich stronach z elektroniką i gratami, więc myślałem że to kolejny żółty elektro czołg.

Co by się stało ładując baterię 3A? (Zwłaszcza takie gówniane airsoftowe pakiety klasy 2 i gorszych). Bateria w ekspresowym tempie traciłaby swoją pojemność, do tego opuchła i przy odrobinie (nie)szcześcia mogłaby się zapalić.