mrflipper Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 (edited) Witam. Jestem nowy na forum a i z asg nie miałem za dużo wspólnego. Ostatnio dostałem używaną replikę Walthera P99. Mam z nim pewien problem. Mianowicie po "przeładowaniu" pierwszy strzał jest od, natomiast po nim następuje zacięcie albo zamek wraca w przednie położenie ale olejny strzał jest samym gazem a odrzut zamka bardzo słaby. Czy ktoś miał podobny przypadek? Jakiś pomysł co to może być? I kluczowe pytanie - czy w ogóle szansa na serwis-naprawę maruzena w PL? Pozdrawiam EDIT: Mały update sytuacji. Walther rozebrany na części. Wyczyszczony i nasmarowany. Nic się nie zmieniło w temacie strzelania. Po przeładowaniu jest strzał. Każdy kolejny to pierdnięcie. Jedyną częścią która wzbudziła moje wątpliwości jest cienka i długa sprężynka po przeciwnej stronie od dekokera (nr 24 na rysunku w linku poniżej posta), odpowiadająca na mój gust za dociskanie zespołu tłoka. Wygląda na skompresowaną i widać że byłą kiedyś zgięta. Czy ktoś kto miał do czynienia z podobną konstrukcja wie czy to może być przyczyną problemów? Sorry za brak fachowego słownictwa. Jak pisałem na wstępie nie mam doświadczenia z replikami asg. http://s78.photobuck...848539.jpg.html Edited March 21, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Zapomnij. Miałem tę replikę. Póki strzelała, było pięknie. Jak zaczął się (po paru latach) dokładnie identyczny problem, to fachowiec od gaziaków kombinował przez miesiąc i nie był w stanie ustalić przyczyny. Zamek od mojego P99 założony na szkielet od nówki (w sklepie) działał OK, na swoim szkielecie nie chciał - mimo, że nie było żadnych zauważalnych różnic / ubytków /sladów zużycia w miejscach gdzie mogło by to robić różnicę. A niestety części zamiennych do P99 Maruzena nie ma. Widzę dwa wyjścia: kupić nowy egzemplarz (a stary odłożyć na półkę jako ewentualnego dawcę części), albo odżałować tę (skądinąd ładną, wygodną i bardzo wdzięczną replikę) i kupić coś innego. Ja wybrałem wyjście #2 - kupiłem chińskiego Glocka 17, klon TM'ki. Bo akcesoria i części do niego, jak na gaziaka, praktycznie leżą na ulicy... Quote Link to post Share on other sites
mrflipper Posted March 21, 2015 Author Report Share Posted March 21, 2015 Przekaz jasny i czytelny. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 Witam. Postanowiłem odgrzać temat i zapytać: czy jest tu jeszcze jakikolwiek użytkownik Walthera P99 od Maruzena? Jeśli tak, bardzo proszę o kontakt na PW, mam kilka pytań. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts