cz3l4k Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 Witam mam pytanie do was wszystkich jestem posiadaczem m4a1 R.I.S jestem z niego bardzo zadowolony strzela dobrze tylko z biegiem czasu chcial bym sobie go troche ulepszyc tzn kocham byc snajperem ale bez optyka nie zbyt to wyglada a do raczki do przenoszenia broni nie przyczepie bo nie ma 20 mm a uchwycie jak juz by weszlo to by brzydko wygladalo zdeczka wiec mam pytanie gdzie moza by bylo kupic szyne montarzowa na gornym uchwycie byle tanie bo bez sensu do takiego modelu kupowac jakas z CA czy tokio murai Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 Było na forum. Można zrobić z klocka lego. POSZUKAJ http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf Link to post Share on other sites
kluchu Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 Witam. Nie wiem czy o to chodzi, ale jest na specshopie "Szyna montażowa na uchwyt transportowy do M16/M4". Jeżeli to jest to, znajdziesz ją w dziale ASG Akcesoria. Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 Witam. Nie wiem czy o to chodzi, ale jest na specshopie "Szyna montażowa na uchwyt transportowy do M16/M4". Jeżeli to jest to, znajdziesz ją w dziale ASG Akcesoria. Szyna: 22mm Materiał: Aluminium Producent: Classic Army Cena: 45pln Kluchu, czytaj co ludzie piszą, do końca ... :roll: Link to post Share on other sites
cz3l4k Posted August 24, 2005 Author Report Share Posted August 24, 2005 aha zapomnialem jeszcze wczesniej napisac czy znacie jakies dwojnogi na RIS chyba ze macie jakies pomysly kiedys myslalem zrobic z podnozkow od rowera :D Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 podnozkow od rowera "Co to je"? :roll: Link to post Share on other sites
tofik___ Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 Chyba widełki od przedniego koła :wink: Link to post Share on other sites
Szakal Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 z podnozkow od rowera :D Toż to chyba chodzi o coś takiego dzięki czemu rower może stać czyli stopka a nie o widełki do przedniego koła. :wink: Link to post Share on other sites
tofik___ Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 To musiałby okaleczyć 2 rowery, bo stopka jest tylko jedna w rowerze :lol: Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 można kupić w sklepie rowerowym te stopki Link to post Share on other sites
kluchu Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 Cytat: byle tanie bo bez sensu do takiego modelu kupowac jakas z CA czy tokio murai vs. kluchu napisał: Witam. Nie wiem czy o to chodzi, ale jest na specshopie "Szyna montażowa na uchwyt transportowy do M16/M4". Jeżeli to jest to, znajdziesz ją w dziale ASG Akcesoria. Szyna: 22mm Materiał: Aluminium Producent: Classic Army Cena: 45pln Kluchu, czytaj co ludzie piszą, do końca ... Nie chodziło mi o to żeby to kupić. :wink: to niemiałoby żadnego sensu...wysłałem mejla do sklepu, czy mogliby podać mi wymiary tej szyny. Bardziej chodzi mi o to, żeby zrobić takie coś samemu, tylko żeby z grubsza wyglądało na oryginał(nie z jakości materiału, tylko z wyglądu bryły tworzywa) PS. cóż.... w sumie jak teraz patrzę to naprawdę mój poprzedni post nie jest do końca zgodny z tematem...sorka nie dopisałem co chodzi mi po głowie :roll: Link to post Share on other sites
cz3l4k Posted August 24, 2005 Author Report Share Posted August 24, 2005 podnozkow = to na czym stoi rower nie widelki :D a probowaniem zrobienia wlasnej szyny to mysle ze pomysl spoko jak ci ten sklep odpowie to napisz do mnie prv a widzalem ten takie szyny na www.firearms.pl ale drogie dosyc znaczy sie maja prawie cene jak moj m4 :D Link to post Share on other sites
luglo Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 Spróbuj z podnużka od motoru! Wystarczy 1 :lol: Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 jestem z niego bardzo zadowolony strzela dobrze... A jakimi kulkami strzelasz że jesteś zadowolony? Mam tą replikę i ma okropny rozrzut. A propo lunety to proszę, pomysł pewnego użytkownika tego forum na zamontowanie lunety 11mm http://i6.photobucket.com/albums/y232/vege...7/Obraz0022.jpg http://i6.photobucket.com/albums/y232/vege...7/Obraz0062.jpg http://i6.photobucket.com/albums/y232/vege...7/Obraz0072.jpg Ja tak zrobiłem i lest wporzo. P.S: Jak lubisz optykę, to kup dobro kolimator tak jak ten :arrow: http://allegro.pl/show_item.php?item=83246942 Link to post Share on other sites
xanos27 Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Nom pomysł z lunetą mój :D I ciesze sie że sie u ciebie sprawdził macgyver :D Szczerze mówiąc też myślałem jakby zrobić dwunóg ale jakoś nie miałem pomysłów musze jeszcze troche pomyśleć i może na jakiś pomysł wpadne :D Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 A ja tam proponuję taśmę MacGyvera :lol:. W giwerach typu M4 i M16 jest problem z montażem optyki, bo przeszkadza charakterystyczna muszka. Ale ja mam też kolimator i jak chcę go zamontować, to trzeba zdjąć chłodnicę i odkręcić 2 śróbki i przekręcić lufę o 180o. Nie wygląda dobrze :( ale spełnia swoje zadanie. W niektórych lepszych M4 np. Double Eagle muszka jest demontowana. Link to post Share on other sites
Recommended Posts