quin101e Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 (edited) Witam panowie. Szukałem najbardziej odpowiedniego działu i ten chyba będzie najbardziej właściwy. Mianowicie, chciałbym was zapytać czy są na rynku jakieś repliki najbardziej zbliżone do cywilnych wersji M4 używanych przez X lat przez panów z Marsa. Mianowicie, używali oni tych oto modeli: Z Knight's: KAC SR-15. Spotkałem sie też z info, że było SR-16, więc sam już nie wiem. Z Bushmastera: XM15E2S M4A3 Istnieją w ogóle jakieś cześci zamieniene, cokolwiek aby powiedzmy taką zwykłą emke przerobić na jeden z wyżej podanych modeli? Mam sporo zdjęć w dobrej rozdzielczości, gdzie widoczne są szczegóły i może znajdzie się tu ktoś z większym doświadczeniem, aby dokładnie mi powiedzieć co i jak. Wystarczy jak mnie naprowadzicie, reszty zaszukam sam. Temat jest, ponieważ nie potrafię wskazać różnić pomiędzy jednym i drugim. Wiem, że kilka elementów jest innych, np. składana muszka w przypadku Bushmastera. Zdaje sobie sprawę, że jest na pewno tego więcj (a może się mylę). Temat jak najbardziej poważny. Chcę też po prostu uzyskać więcej wiedzy, która się na pewno przyda w niedalekiej przyszłości. Za wszelką pomoc dzięki i jeśli temat był już gdzieś wałkowany, to admini - delete i wszystko jasne :icon_smile: Pozdrawiam. XM15E2S M4A3 z stronki grom.mil.pl A tutaj więcej podglądowych fotek: Edited April 5, 2015 by quin101e Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Na 99% będziesz musiał coś przerabiać. ale SR15 i SR16 klepie G&P i biorąc ten fakt pod uwagę, to one są najlepszą bazą jaką możesz sobie stworzyć idąc w strone karabinu GROMu. Taiwangun klepał kiedyś customy GBB- nie chce skłamać, co to było konkretnie, ale coś mi świta że Bushmaster. Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Krakmani robili Bushmastera dobrze pamiętasz. Quote Link to post Share on other sites
quin101e Posted April 5, 2015 Author Report Share Posted April 5, 2015 To, że coś trza by było przerabiać to wiedziałem. W każdym razie dzięki za odp. Więc teraz pytanie: 1. Jaka emka najlepsza na baze? 2.Od razu ciskać w TWG i pytać o customa? 3. Czy mieli zwykłą emke? Mogę wrzucić więcej fot. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Odnośnie Taiwana mieli tylko GBB i to WE, więc mechanicznie rewelacji nie było za taką kasę jaką to chcieli. Moim zdaniem odnośnie KAC SR najlepszą bazą byłoby SR16 URX G&P. Odnośnie karabinku ze stałą muszką, podejrzewam że najrozsądniej byłoby wyjść ze standardowej M4ki, a jako że body jest do wymiany, to poleciłbym KWA z racji dobrego "wnętrza". Tak czy siak, złożenie tego customa będzie cie kosztowało dużo pracy bo tych konkretnych karabinków nikt nie produkuje masowo i części do nich też jest niewiele. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Tyle że jak gearbox kwa wsadzasz do innego korpusu niż KWA to wymieniasz dyszę i komorę na marujowską i nagle super baza pod tuning robi się średnią bazą pod tuning. O rżnięciu korpusu nie wspominam. Korpus z oznaczeniami Bushmaster miał swego czasu King Arms, teraz chyba już nie klepią tych replik, ale... na RSOV.com są korpusy emkowe sprzedawane, http://rsov.com/product.php?langId=1¤cyId=1&manufacturerId=10&prodId=17293&cateId=68 "snake" to Twój strzał. SR15 to wiadomo-VFC :). Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Nath - dzięki wielkie, o tym nie wiedziałem Quote Link to post Share on other sites
quin101e Posted April 5, 2015 Author Report Share Posted April 5, 2015 Repla i tak by było malowana więc kit z oznaczeniami. Ważne aby z wyglądu sypała KAC albo BHM. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts