Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dysza nie cofa się do swojej pozycji Gearbox v.3

Recommended Posts

Witam!

Kupiłem cm.028 od kolegi po taniości ale już po pierwszym strzelaniu zauważyłem że replika nie wystrzeliwuje wszystkich kulek, strzela po 3/4 albo po prostu nimi pluje.

Myślałem że to problem z hop upem ale rozebrałem i wszystko ok, dystanser prawidłowo dociska, gumka hop up nie podwinięta. Kiedy podłączyłem go do baterii i oddałem parę strzałów na sucho zauważyłem że dysza nie wraca zawsze do ostatecznej pozycji, w większości przypadków wraca tylko do połowy (pewnie pobiera po 3 kulki i tak później pluje). Jeśli lekko pociągne za spust odgłos był trochę inny a okazało się że jeśli tak zrobiłem to już za każdym razem dysza nie wracała.

Rozbiorę GB w najbliższym czasie tylko chciałbym wiedzieć na co mam zwrócić uwagę, więc proszę o waszą pomoc. :)

dysza nie wraca zawsze do ostatecznej pozycji, w większości przypadków wraca tylko do połowy (pewnie pobiera po 3 kulki i tak później pluje).

Skoro dysza nie cofa się w kierunku głowicy cylindra tylko zostaje w przodzie jak opisujesz, powiedz mi jakim prawem pobiera po 3 kulki ?

Czy dźwięk pracy repliki jest w tej chwili jakiś dziwny czy na słuch wydaje się być ok ?

Skoro dysza nie cofa się w kierunku głowicy cylindra tylko zostaje w przodzie jak opisujesz, powiedz mi jakim prawem pobiera po 3 kulki ?

Czy aż trzy to nie wiem jak, ale mi pobierało 2 kulki na semi, Na auto strzelało poprawnie poza pierwszym strzałem (też 2 kulki).

Po prostu przy zakończeniu cyklu koło tłokowe cofało się o kawałeczek obrotu przez co przesuwało dyszę do przodu a ta ładowała kulkę do komory HU. Przy ponownym cyklu dysza się cofa przed strzałem przez co robi miejsce na druga kulkę i wpycha ją do komory, gdzie już jest ta poprzednia.

U mnie taki efekt wywoływała zużyta sprężyna antireversala której języczek chował się w dół zamiast odpychać ramię antireversala od ścianki przez co antireversal latał jak chciał. Wymiana całości (sprężyna + nowy antireversal) radykalnie poprawiła sprawę (w sumie chyba coś 7 PLN :) ).

Ale co się dzieje u kudłatego to nie wiem. Może to samo, może coś innego.