Rekkluse Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Witam. Szukam butów na lato do biegania typowo ersoftowego- cqb, czasem jakis milsim, czasem wypad w góry. Buciki raczej trekingowe- za kostke ale nie wysokie (typowe "midy"). Najwazniejsze, by stopa miala w srodku przewiewnie i suchutko w największe upały. Goretexy i inne odpadają w przedbiegach. Interesują mnie buty typu salomon quest, desert elite, zephyry i podobne gdyby nie astronomiczna (jak na moja kieszen) cena. Na zakup chciałbym przeznaczyć najlepiej 200 złociszy ale jeśli będzie warto mogę dołożyć. Nie znalazlem odpowiedzi na podobne pytanie na forum wiec zalozylem nowy temat. Liczę, ze uda nam się coś znaleźć. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 W tej cenie szału nie zrobisz, musisz dołożyć co najmniej stówkę więcej. Pomyśl nad Merellami Niestety musisz zastanowić się nad jakimś podróbami bądź dołożeniem bo z tą kwotą nic nie zawalczysz. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Za trochę powyżej 200 są , wspomniane przez szmergla, merrell vent mid Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted April 28, 2015 Author Report Share Posted April 28, 2015 Dziękuję bardzo za odpowiedź. @szmerglu jeśli dołożę tę stówkę więcej w czym mógłbym wybierać? @Axel- byłbyś w stanie podać mi linka do tych bucików? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć a wyglądają co najmniej zacnie. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 (edited) Pewnie takie. http://www.eobuwie.c...black-navy.html Edited April 28, 2015 by argawen Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted April 28, 2015 Author Report Share Posted April 28, 2015 Dzięki za trop. But zawiera membranę "waterproof". Boje się, że do goretexu (w którym bywa gorąco) się nawet nie równa. W dodatku są bardzo nieciekawe wizualnie. Znalazłem na jednym z najbardziej znanych portali ogłoszeniowych kilka sztuk Low Desert Elite nówek, nieużywanych za mniej niż połowę ceny (400zł). Myślicie, że to podróby? Strasznie korcą mnie te buciki jednakże przekroczyłbym założony budżet dwukrotnie- obawiam się, że w swoim każualowym strzelaniu i polskich warunkach nie wykorzystam ich w pełni. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Nie chodziło mi akurat o wyżej wymieniony model merrella. Przy odrobinie wysiłku można znaleźć ciekawsze modele np merrell moab ventilator mid. Pic w tym że rozmiarówka merrella odbiega od popularnych rozmiarówek, np adidasa. Trzeba przymierzyć bo czasami bywa różnica rzędu 2 rozmiarów Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted April 28, 2015 Author Report Share Posted April 28, 2015 (edited) Też o moabach myślałem, jednakże najtaniej znalazłem je za chyba 500zł.. @edit znalazłem: http://traper.lublin.pl/pl/wysokie/77-buty-merrell-sawtooth.html#/- Wygląda ciekawie aczkolwiek mogą być minimalnie za duże (rozmiar 43,5, mam troszke mniejszą stopę). Edited April 28, 2015 by Rekkluse Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted April 30, 2015 Author Report Share Posted April 30, 2015 Jak wygladaja te sawtoothy w cieple dni? Na forach znalazlem, ze oddychaja dobrze a inni z kolei nosza je w zime. Powtarzajacym sie schematem jest, ze potrafia sie po tygodniu rozwalic, jednakze inni chodza po kilka sezonow. Warto do deser elite doplacic tą stówke? Przepraszam za post pod postem, nie moge juz edytowac. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Podaj link do tych elitów. Ogólnie wszelkie Meindle zawsze warto Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted May 1, 2015 Author Report Share Posted May 1, 2015 http://olx.pl/oferty/q-desert-elite/ Tylko mi nie podebrać wszystkich ;) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 Nie martw się, od kiedy parę jednostek więcej podchodzi pod umundurowanie DWS takie oferty nie są już rzadkością. Sprawdź sobie rozmiary i bierz Meindle. Jak możesz to oczywiście bierz nowe ;) Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted May 5, 2015 Author Report Share Posted May 5, 2015 Pomysł na Lowy trochę opadł- rozmawiałem z ich użytkownikiem i stwierdził on, że w lato stopie potrafi być ciepło, gdyż są to dosyć grube buty (ale w zamian wytrzymałe, wiadomo). Poszukiwań czas dalszy. Najbardziej ciągną mnie Merrele Ventilatory jednakże cena jest zdecydowanie za wysoka. Istnieją ich tańsze odpowiedniki? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 No to typowe trekingi http://allegro.pl/buty-merrell-waterpro-ultra-sport-j87085-r-42-45-i5234757847.html chociażby takie, bądź z tej serii. W outletach można dorwać zeszłoroczne modele w okolice 250 Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted May 6, 2015 Author Report Share Posted May 6, 2015 Jakbym szukał butów poniżej kostki to dawno bym już coś znalazł, jest mnóstwo aktrakcyjnych modeli w sklepach ale nie ma tam niczego ciekawego za kostkę :/ Uparłem się na trudny temat, którego zdaje się producenci nie chcą zbytnio wypuszczać na rynek.. Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted May 22, 2015 Author Report Share Posted May 22, 2015 http://www.decathlon.pl/buty-turystyczne-mskie-forclaz-100-fresh-id_8316065.html Te byly chyba idealne- niedrogie, super kroj, oddychalnosc aaalee.. Kolorki nietaktyczne zupelnie :( Widzial ktos moze cos podobnego? Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted June 7, 2015 Author Report Share Posted June 7, 2015 Bump. Wciaz nic nie kupilem a Misja Afganistan tuż tuż :/ Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted June 19, 2015 Author Report Share Posted June 19, 2015 Kupiłem Lowy Zephyry. Temat mozna zamknac. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 (edited) Gdzie dorwałeś Lowa Zephyr za 200 zł? :icon_surprised: Edited June 19, 2015 by Sokoov Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Przejrzyj OLX, perełki można wyciągnąć i ciekawych ludzi poznać :). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Przejrzyj OLX, perełki można wyciągnąć i ciekawych ludzi poznać :icon_smile:. ... a kupując tam "wysyłkowo" to można też poznać pisma urzędowe z prokuratury i policji :teethh: W temacie: http://www.decathlon...id_8331568.html Co ciekawe, w sklepach stacjonarnych kosztują 299zł :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted June 20, 2015 Author Report Share Posted June 20, 2015 (edited) Gdzie dorwałeś Lowa Zephyr za 200 zł? :icon_surprised: No troche się przemogłem i wyszło mnie to 380zł.. Ale uważam, że całkiem warto. Jednak Lowa to Lowa.. Merrelki jakby były za kostke to byłyby moje :icon_smile: @Edit http://www.decathlon.pl/buty-vertis-mid-waterproof-id_8336440.html Nie wyglądają za ciekawie a i cena wyższa od Lowy. Poza tym podobno jakość merrela spadła :) Edited June 20, 2015 by Rekkluse Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 @Edit http://www.decathlon...id_8336440.html Nie wyglądają za ciekawie a i cena wyższa od Lowy. Poza tym podobno jakość merrela spadła :icon_smile: Aktualnie czego by się nie czytało, to chyba wszystkiego jakość spadła... mechanixów, oakleyów, salomonów... :D Quote Link to post Share on other sites
Rekkluse Posted June 20, 2015 Author Report Share Posted June 20, 2015 No cóż, konsumpcjonizm tak działa. Używaj aż skończy sie gwarancja i kupuj nowe.. A jakoś do wiecznych desantów sie nie zamierzam przekonywac haha Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts