InOsAK Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 Kupiłem ten oto ASG: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59476403 I okazało się, że to zwykła super tania zabawka (chodzi mi o słowa w aukcji dotyczące wartości rynkowej) :/ Ale już kupiłem i za późno na zwroty itp. Więc aby nie zepsuł się po xx szczałach przez plastikowy "tłoczek" czy coś nawet niewiem jak to nazwać... no właśnie - co to jest? zdjęcia: http://files.inos.int.pl/pub3/asg fotka 1 i 2: jak to "coś" wygląda po zdjęciu górnej części pistoletu. fotka 3: ten dziwny "tłoczek" - co to jest? fotka 4: chodzi o ten haczyk - on sie zwykle szybko łamie :/ fotka 5: ten haczyk (a raczej jego brak) z innego pistoletu bardzo prosiłbym o pomoc bo nieznam się na asg, a wiem jedno: to się na 100% złamie, bo to jest 100% abs/plastik :( i czy da się to osobno dokupić? (może metalowe? :) Link to post Share on other sites
Wolv Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 Wiesz naprawić ciężko bo to ogólnie jest syf... fotka1 to jest cylinder fotka2 zw fotka3 tłok typowy jak dla kiepskiej jakosci zabawki fotka4 zaczep tłoka fotka5 możesz to kleić ale to raczej nic nie da. Nprawiac raczej nie warto bo to po kilku strzałach sie zepsuje. Szkoda ze tak sie zaszela twoja zabawa z ASG, ale life is brutal and full of nieuczciwi sprzedawcy. Link to post Share on other sites
InOsAK Posted August 25, 2005 Author Report Share Posted August 25, 2005 A jeśli wykonać to ponownie (tłok) z metalu (mam możliwość zrobienia tego na tokarce itp) czy lepiej poszukać innego gun'a? Kasy mi szkoda na nowe, inne... Jesli to będzie z metalu nie popsuje to reszty tego syfu? Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 Dobrze, że nie zapłaciłeś dużo ;) Proponuję kupić coś porządnego ... :) Na zdjęciu jeden jest cylinder z tłokiem wewnątrz :wink: Link to post Share on other sites
Wolv Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 Pozbieraj sobie tak ze 130 zł i kup sobie glocka 17 TM. To nie nadaje sie raczej na jakies strzelanie. Mysle ze nawet jak naprawisz teraz ta usterke to po 10 strzałach bedziesz musial znowu cos naprawiac. Link to post Share on other sites
Zachar Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 Jesli to będzie z metalu nie popsuje to reszty tego syfu? Tłok nie może być ze stali, bo będzie za ciężki. A gdy będzie za ciężki, to będzie miał dużą bezwładonść, która spowoduje, że będzie wolniej się poruszał w cylindrze, co oczywiście ma wpływ na jego osiągi :wink: Link to post Share on other sites
fire Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 identyczny 'pistolecik' jest do kupienia u mnie w sklepie spozywczym za 5zl :D omijaj szerokim łukiem takie aukcje! nie radze wkladac do niego nic metalowego, bo to bezsens. najlepiej kupic jakąś replike HPA z CG lub HG z TM Link to post Share on other sites
simosnipe Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 niestety prawda jest okrutna 8 zl to trocha za malo na dobra bron :lol: :lol: tez szukam czegos taniego i tez bardzo wiele osob poleca mi bron z Tokyo Marui http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=15446 Link to post Share on other sites
InOsAK Posted August 25, 2005 Author Report Share Posted August 25, 2005 Jeszcze mi sie nie rozwaliło, ale wiem, że się to kiedyś stanie, bo miałem też inny (ten na ostatnim zdjęciu)... OK. Tego najlepiej póki jeszcze działa sprzedam na Allu/A24, a kupie sobie jakiś "dobry" za 130 :P Link to post Share on other sites
InOsAK Posted August 29, 2005 Author Report Share Posted August 29, 2005 Pozbieraj sobie tak ze 130 zł i kup sobie glocka 17 TM. Przeczytałem opisy i komentarze do tego ASG i chyba sobie go kupię na dobry początek :wink: Co to tego mojego syffu z alla to jednak muszę przyznać, że wytrzymał kilka razy więcej niż poprzedni jeszcze gorszy syff :wink: Do tego dodam, że zrobiłem mu troche "tuning" jeśli można tak to nazwać... jego fabryczna waga była tak niska, że chyba dwie baterie AA więcej od niego ważyły, więc rozkręciłem i dodałem ciężarek z inego syffu i jakoś to pasuje :P Link to post Share on other sites
Recommended Posts