DiakonStar Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 (edited) Witam wszystkich. :icon_wink: Tak jak w temacie. Chciałbym wiedzieć coś więcej nt. jednostek używających KLMK w latach 90. czy współcześnie (chociaż w to wątpię)i ewentualnie jakie wyposażenie tj. kamizelka / oporządzenie dobrać do tego. jako, że jest to na potrzeby asg zastanawiałem się nad luźną stylizacją, tj. dorzuceniem do tego Smiersza od SSO pod AK (Moja replika to AK-74 z drewnem). Zastanawiałem się też nad Skałą. Jednakże, chciałbym też, żeby to "historycznie" miało ręce i nogi. Ma ktoś jakieś porady co dobrać do tego? Z góry mówię, że odpowiadają mi zarówno pasoszelki, jak i kamizelki czy chest rigi. Z góry dzięki za pomoc. :icon_smile: Edited June 1, 2015 by DiakonStar Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 (edited) Lata 90-te to afgan więc do klmk dorzuć lifczika + czapkę afgankę i powinno starczyć. Ale poczekaj na ekspertów bo afganem interesuję się od niedawna. Edited June 1, 2015 by wściekły królik Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 To zacznij od sprawdzenia kiedy ZSRR interweniował w Afganistanie. Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 A sory pomyliło mi się. Quote Link to post Share on other sites
DiakonStar Posted June 2, 2015 Author Report Share Posted June 2, 2015 Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? :) Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Znalazłem ! http://f-picture.net/lfp/s019.radikal.ru/i638/1203/de/ac98e4b69f76.jpg/htm o jest 1Wojna Czeczeńska. Więc potrzebujesz plecaka http://www.frontowiec.com/index.php?p2826,plecak-rd-54-2-sort i lifczika http://redzone.com.pl/p30,kamizelka-pas-a-lifczik-replika.html . Mam nadzieję, że pomogłem. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 Tylko że to jest mistrzu KZS. Do KLMK które jest używane do tej pory pasuje znaczna większość kamizelek używanych przez armie i WDW, tj. Lifczik, 6sh92, smersh, GRAD-2 a nawet 6sh112. Zależy jakie lata konkretnie i jaka jednostka, ale tak czy siak w zwiadzie KLMK to podstawa, coś jak u nas józefy i bawełniak w betonie. Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 Z tego co widzę tu ograniczeniem jest kolba w kałachu, z tego co widziałem to stała kolba była używana b. rzadko. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 Śmiem twierdzić że na tym zdjęciu jest i KZS i KLMK. Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 Tak, na zdjęciu jest dużo kzs-ów ale ten typ po prawej odwrócony plecami ma założone klmk. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 (edited) Czy mi się wydaje czy jeden z Panów ma na sobie Afgankę ? Przy okazji czy kolega z AKS-74 nie ma czasem zbyt bananowego magazynka ? Jak na mój wzrok podchodzi to pod 7.62 ale niech wypowie się ktoś kto się na tym zna :) Edited June 3, 2015 by RadPod Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 (edited) Podobno nie afgankę tylko gorka-1, też myślałem, że afganka :icon_razz: . Nie zakrzywienie magazynka pod 5.45 ale mag od rpk (chyba). Edited June 3, 2015 by wściekły królik Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 A to przepraszam ;) Tak przy okazji ma ktoś jakiś pomysł na wzmocnienie maskałatu KZS ? Jedni twierdzą że są wytrzymałe a u innych drą się w rękach. Ktoś wie jak to w końcu z nimi jest ? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Miałeś to w ogóle w rękach? Najlepszym sposobem na wzmocnienie KZS jest zakup czegoś innego, choćby KLMK. KZS to siatka z bawełnianej nici. Pruje się na każdych krzakach i nie polecam zakupu tego wdzianka komuś, kto ze względów rekonstrukcyjnych/stylizacji NIE MUSI się ograniczać do tej piżamy. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Owszem miałem w rękach i czymś mnie urzekł ;) Może swą delikatnością. Tak czy siak dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 (edited) U mnie na profilu jest wrzucone zdjęcie świetnie pokazane jeśli chodzi o to co ubrać do KLMK :) Edited February 14, 2016 by Marek Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Czy mi się wydaje czy jeden z Panów ma na sobie Afgankę ? Przy okazji czy kolega z AKS-74 nie ma czasem zbyt bananowego magazynka ? Jak na mój wzrok podchodzi to pod 7.62 ale niech wypowie się ktoś kto się na tym zna :icon_smile: Według mnie jest to magazynek od RPK, co było popularnym zabiegiem w tamtym okresie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts