Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

p90 cybergun czy p90 cyma

Recommended Posts

No właśnie nie wiem jak z tym KA bo na chińskich stronach P90 Cybergun jako rebrand KA wygląda traszkę inaczej i jest droższe.

Szukam repliki pod tunig mocowy (ok 450 fps), mam dobre doświadczenia z CYMĄ. Szukam też używek ale coś ciężko. W zasaiedzie do wymiany pójdzie dużo więc nie chcę przepłacać za "markowe" repliki. A chińczyki mają niezniszczalne bebechy i mocne silniki, ale cm.060 chyba już odchodzi od tej zasady...

CA ma system szybkiej wymiany sprężyny co jest wielkim plusem. Te 280 FPS może wynikać z celowego użycia słabszej sprężyny, by replika nadawała się do sprzedaży w państwach w których są limity FPS, ale to tylko moje domysły. Z resztą nie ma tam wiele części do wymiany. Zębatki, tłok, dysza, sprężyna i masz 450 FPS. Dla pewności dodałbym mały mosfet i to w zasadzie wszystko.

Pisałem już w innym temacie, CA jest najlepsze w tym pułapie.

W stocku masz łożyska 9mm, uszczelnioną dyszę, szybką wymianę springa, świetną komorę HU. Zębatki standrdowe stalowe CA, czyli sp120 łyka bez problemu. Sp130 jest już ryzykowne. Silnik szału nie robi, słabe są też styki( a raczej ich plastikowe elementy - zdarza im się wytrzeć - naprawa trwa 3-5minut).

Przykładowa realizacja mojego P90 CA na BU i sp120:

Edited by Bociano

- Lufa Madbull ultimate 6,01 363mm

- Bu Modify

- tłok SHS

guma HU obecnie Guarder, ale Gaurdera na pewno nie pakuj do stockowej dyszy, bo ta jest stosunkowo wąska i nie uszczelni się raczej na kołnierzu. Madbull niebieski bedzie raczej ok.

Silnik mam tam SHS'a HT. Zmieniłem bo miałem a i tak docelowo zmieniłem konfigurację i wsadziłem m130 ale zrobiłem shortstroke -2 zęby na zębach 16:1 Core. Na m130 G&G i shortstroku, wynik na bardzo podobnym poziomie.

Edited by Bociano

Ktoś wię kto jest producentem repliki CG? Bo sam już nie wiem co brać. Chińczyki mają pancerne zębatki i bebechy na dobrym poziomie, (przynajmniej cymy z wyższej półki cenowej tak miały) CA sportline chyba jest cała z plastiku i jest już niedostępnaa, proline trochę za droga. I tak będę chciał tam wsadzić lufę promyka, silnik HT, i kilka innych gratów że jakąś lepszą komorę HU więc sam tuning może wyjść z 600 PLN, nie licząc magów, baterii i jakiegoś koli...

Ktoś ma zdęcia GB d CG? najlepiej rozebranego????

Edited by l_isek

Daję 99%, że CG w tej cenie to po prostu rebrand Cymy, zresztą pisał już o tym Nitro.

Osobiście bym sobie odpuścił jedno i drugie, bo te Cymy wyglądają biednie, a części mają raczej bliższe cymom 0.28 niż tym nowszym.

Poluj na TM, CA, ewentualnie KA albo G&G. Choć to ostatnie ma według mnie trochę niepotrzebnych utrudnień w porównaniu do reszty.