Michal00421 Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 Witam od niedawna (jakichś dwóch tygodni) jestem posiadaczem scar'a od boyi, mam pytanie czy można tam zapakować gb v2 od specny ten ulepszony z możliwością zmiany sprężyny(jak tak to jaki to jest). Bo ten oryginalny jest do kitu mój jeszcze działa ale wydaje dziwne dźwięki, natomiast mój brat ma te samą replikę i już zmielił jakąś zembatke w gearboxie. I kolejne pytanie czy zmiana samego gb wystarczy czy replika wytrzyma? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Zacznij od regulacji HU potem myśl o tuningu. Po Twoim poście wnioskuję, że masz zerową wiedzę. Oddaj replikę jakiemuś dobremu serwisantowi http://forum.wmasg.pl/topic/143629-serwisanci-polecam/ Gdzieś widziałem SCARa z szkieletem GB od specny, tak więc się da. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 (edited) Scar Boyi to niestety padlina. Można od razu wywalić środek, bo będzie się sypał jak zamki z piasku na plaży. Ich syfiste V3 w gietach to przy tym nic, bo je da się jeszcze opanować. Tylko płacenia za replikę z gearboxem i dokupowanie drugiego, żeby zaczęła działać, jest nieopłacalne. Następnym razem polecam poczytać co jest warte zakupu, a nie brać to co się dobrze sprawdza w Battlefieldzie. Kupowany z takim zamiarem Scar mojego kolegi zadziałał ze dwa razy, a teraz airsoftowy świat nie słyszał o nim już ze trzy lata. Gearbox ze Specn jest jedenego typu, nie do kupienia luzem, chyba że na szrotach. Do tego również jest kiepsko złożony w stocku. Trzy, może i ma system QSC, ale Scar go nie ma... Będzie wiercenie. Jednym słowem jesteście w niezłej dupie. Już lepiej zrezygnować z tej szybkiej wymiany i wcisnąć coś w miarę ogarniętego i standardowego na szybko. Edited July 4, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Nie widzę powodu, dla którego trzebaby wiercić cokolwiek pod normalny gearbox Specny. Chyba, że mowa o GB z emek, w których szybka wymiana kolby zachodziła poprzez zdjęcie prowadnicy kolby. Quote Link to post Share on other sites
Michal00421 Posted July 4, 2015 Author Report Share Posted July 4, 2015 Czyli co proponujesz tylko tak z linkami bo ja mało ogarniam Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 To tego nie ruszaj. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Nie wymagajcie zbyt wiele od użytkownika, któremu nie chce się nawet kropki na końcu zdania postawić. Quote Link to post Share on other sites
Michal00421 Posted July 4, 2015 Author Report Share Posted July 4, 2015 No panowie nie przesadzajcie nie jestem taki leniwy. A jeśli chodzi o te moje posty to poprostu brak jakiejkolwiek wiedzy na ten temat;-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Gearbox musi być przystosowany do dwustronnego selektora. Gearbox ze specny raczej się nie nadaje. Napisz do Brzuskiego na PW, on sporo się udziela w temacie o Scarze Boyi i z tego co wnioskuję z jego postów ma/miał kilka egzemplarzy i sporo w nich grzebał. Quote Link to post Share on other sites
MavericFour Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 (edited) Da się, sam u siebie tak zrobiłem tylko w VFC nie bojcu. Zdjęcia: https://goo.gl/photos/U13yCinU3q9YELQy7 Edit: poprawa linka Edited August 26, 2015 by MavericFour Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Jak się nie znasz to albo poczytaj, albo oddaj komuś ogarniętemu, albo wyślij na gwarancję. Od siebie dodam że z tego co pamiętam w scarah i tak jest dłuższa dysza, więc bez jej wymiany emkowy gb nie podejdzie. Ja osobiście polecam odesłać na gwarancję i niech się już w serwisie martwią - w replice kolegi wymienili połowę gb jak kiedyś padła ;) Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 Stilgar recenzowal SCAR'a L Boyi z GB Specny. Należał do jakiegoś lokalnego serwisanta. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts