Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam od niedawna (jakichś dwóch tygodni) jestem posiadaczem scar'a od boyi, mam pytanie czy można tam zapakować gb v2 od specny ten ulepszony z możliwością zmiany sprężyny(jak tak to jaki to jest). Bo ten oryginalny jest do kitu mój jeszcze działa ale wydaje dziwne dźwięki, natomiast mój brat ma te samą replikę i już zmielił jakąś zembatke w gearboxie. I kolejne pytanie czy zmiana samego gb wystarczy czy replika wytrzyma?

Posted (edited)

Scar Boyi to niestety padlina. Można od razu wywalić środek, bo będzie się sypał jak zamki z piasku na plaży. Ich syfiste V3 w gietach to przy tym nic, bo je da się jeszcze opanować. Tylko płacenia za replikę z gearboxem i dokupowanie drugiego, żeby zaczęła działać, jest nieopłacalne. Następnym razem polecam poczytać co jest warte zakupu, a nie brać to co się dobrze sprawdza w Battlefieldzie. Kupowany z takim zamiarem Scar mojego kolegi zadziałał ze dwa razy, a teraz airsoftowy świat nie słyszał o nim już ze trzy lata.

Gearbox ze Specn jest jedenego typu, nie do kupienia luzem, chyba że na szrotach. Do tego również jest kiepsko złożony w stocku. Trzy, może i ma system QSC, ale Scar go nie ma... Będzie wiercenie. Jednym słowem jesteście w niezłej dupie. Już lepiej zrezygnować z tej szybkiej wymiany i wcisnąć coś w miarę ogarniętego i standardowego na szybko.

Edited by Emcet
Posted

Nie widzę powodu, dla którego trzebaby wiercić cokolwiek pod normalny gearbox Specny. Chyba, że mowa o GB z emek, w których szybka wymiana kolby zachodziła poprzez zdjęcie prowadnicy kolby.

Posted

No panowie nie przesadzajcie nie jestem taki leniwy. A jeśli chodzi o te moje posty to poprostu brak jakiejkolwiek wiedzy na ten temat;-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Posted

Gearbox musi być przystosowany do dwustronnego selektora. Gearbox ze specny raczej się nie nadaje. Napisz do Brzuskiego na PW, on sporo się udziela w temacie o Scarze Boyi i z tego co wnioskuję z jego postów ma/miał kilka egzemplarzy i sporo w nich grzebał.

• 1 month later...
Posted

Jak się nie znasz to albo poczytaj, albo oddaj komuś ogarniętemu, albo wyślij na gwarancję. Od siebie dodam że z tego co pamiętam w scarah i tak jest dłuższa dysza, więc bez jej wymiany emkowy gb nie podejdzie. Ja osobiście polecam odesłać na gwarancję i niech się już w serwisie martwią - w replice kolegi wymienili połowę gb jak kiedyś padła ;)