Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Dzień dobry, niedawno zakupiłem replikę RK-10S, jednak zaistniał problem, lufa zewnętrzna nie siedzi dobrze w body tzn: powstał mały luz między body, a lufą co powoduje luz na jakieś 2-3 mm przy tłumiku płomienia względem poprawnego ułożenia, obkleiłem lufę taśmą, jednak dużo nie pomogło, macie jakieś pomysły?

Wytnij prostokąt z puszki po piwie (albo jakiejkolwiek innej blaszki :P) i owiń go wokół lufy. U mnie trochę to pomogło w rk-01, zwłaszcza że przefrezowanie pod kołek jest na tyle głębokie, że lufa obracała się trochę wokół własnej osi.

Wklejanie blach z alu w obsade lufy pomaga tylko(aż?) w 50% przypadków. Na fotach poniżej poprawiona obsada RPK cymy - lufa w niej siedzi sztywno jak po viagrze, żadnych luzów. Jednak w AK-104 boja (RK-08S ) wklejanie blach niestety nie pomogło; frez na kołek ustalający lufę w obsadzie został wykonany zbyt głeboko. To jest te drugie 50% :icon_smile: Prawdopodobnie pozostaje jedynie wykonanie nowej lufy, ale w przypadku tego RK postaram się to jakoś rozwiązać.

8zqs9m9e90fd_t.jpg

05hnw7r4ut1t_t.jpg

Jednak w AK-104 boja (RK-08S ) wklejanie blach niestety nie pomogło; frez na kołek ustalający lufę w obsadzie został wykonany zbyt głeboko. To jest te drugie 50% :icon_smile: Prawdopodobnie pozostaje jedynie wykonanie nowej lufy, ale w przypadku tego RK postaram się to jakoś rozwiązać.

Ano widzisz, bo u mnie było na tyle miejsca, że w przeciwieństwie do Ciebie, ja owinąłem blaszką cały ten fragment lufy.

ibQ64cU.png

Więc jednocześnie spłyciło to frez pod kołek, co przełożyło się na mniejsze możliwości okręcania się lufy.