Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

cm039c - czy to zacięcie?

Recommended Posts

Hej. Dzisiaj przyjechała do mnie owa replika (nowa). Zaraz ją zapakowałem do auta i pojechałem na działkę wypróbować. Poszedłem na pole, które jest za działką i oddałem, dosłownie 5 strzałów. Kiedy zbierałem się do następnego na linii strzału pojawił się jakiś zabłąkany kundel. Co żeby nie zrobić piśnie krzywdy od razu zwolniłem spust. Niestety mechanizm zareagował ale tak jakby nie do końca bo strzał nie padł. Kiedy pieska pogoniłem chciałem dalej postrzelać ale replika odmówiła posłuszeństwa. Po naciśnięciu spustu słychać było tylko jakieś cyknięcie. I teraz pytanie: czy przez to, że trzymałem spust za krótko mogło się coś zablokować, czy to zbieg okoliczności i po prostu rozładowała się bateria?

W replice czysty stock. Kulki, których używałem od Guardera 0,25g.

Nic nie wymieniaj na razie. Skoro z marszu ruszyłeś na strzelanie, to bateria była prawie zdechła. Nie ma tak dobrze, że wszystko nabite i z kolorowa wstążką przyjeżdzą :D

Spompowana bateria i napięty mechanizm to połączenie-skała. Naładuj baterię, chociażby przez godzinę i pociągnij za spust na automacie. Ruszy i będzie chodzić zdrowo. Potem pełny strzał na semi i gotowe.

Edited by Emcet

Jak Ci się tłok zatrzymał w tylnym położeniu z naciągniętą sprężyną i będzie w takim położeniu, to stracisz fpsy. Ogólnie takie cyknięcie słychać gdy silnik nie ma sił naciągnąć tłoka ( co najczęściej spowodowane jest właśnie nienaładowaną/słabą baterią)

Emcet miałeś rację. Gdy naładowałem baterie, gb bez najmniejszego problemu ruszył. A w ogóle to ze mnie pała jest, bo przecież w FAQ wszystko jest napisane i wytłumaczone dla takich jak ja, nic niewiedzących. Dzięki, że nikt mnie nie zjechał.