cz3l4k Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 Witam nie wiem jakie kulki kupic do mojej repliki (taniej) M4A1 RIS czy jakies zwykle 0,11/12 czy zainwestowac w lepsze 0,2 czy tam ciezsze pytam bo od jednych slysze ze nie kupywac ciezszych bo spadna osiagi a od drugich slysze ze kupic bo beda lepsze wiec juz nie weimk zbyt co mam robic :/ Quote Link to post Share on other sites
MartEEnez Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 Hej! Przed wszystkim zapomnij o uzywaniu dodanych do repliki kulek "ze skrzydełkami" bo to nie ma sensu. Co do wagi: - na kulkach 0,12 bedziesz miał wiekszy zasieg ale gorsze skupienie i wiekszy rozrzut (0,12 sa polecane raczej do pomieszczen lub do stosowania przy bezwietrznej pogodzie) - na 0,2 bedziesz miał mniejszy zasiięg ale mniejszy rozrzut a co do tego lepszą celnosc (tu znaczenie ma tez srednice wew. lufy bo jak masz sr. ~ 7mm to ci nawet kulki nie pomogą ;)) Mam podobnego guna i parenascie kulek 0,2 wystrzelonych z mojego gnata, miało o niebo lepsza celnosc... pozdr. Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Ponieważ skończyły mi sie juz jakiś czas temu normalne kulki to strzelam z chińszczyzny - jednak muszę je przebierać i pozbawiać skrzydełek bo siekinujana HU. Quote Link to post Share on other sites
dafnej13 Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 No ja osobiście baaardzo polecam Excele tak jakos mi sie nimi supcio strzela. Aha do tanich replik słyszałem, że dobre są też kauczuki bo są .... kauczukowe :D miekkie i HU sie nie marni. Ale one drogie są dlatego ich nieużywam. 1 miejsce u mnie mają excele! Quote Link to post Share on other sites
qwe123 Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 a na takiej taniej replice o ile procent lepszy zasieg bedzie na kulkach 0,12 excel (lub innych markowych) niz 0,12 chinskich ? ile procent skraca sie srednio zasieg repliki na kulkach 0,2 od 0,12 ? Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 Ja w Mp40 z preclufa strzelałem z firmowych 0,20 i ładnie lecą....... Mniejsze tez nawet lepiej dobre markowe kulki ale dobrze jest miec tez prec lufe. Quote Link to post Share on other sites
qwe123 Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 czy to jest mp40 allegrowego typu za 20 zł. ze zmienioną lufą? jesli tak to prosilbym o opis jej osiągów itp. gdyz mam ochote niskim nakladem sprobowac cos poprzerabiac na w miare konkretna bron. jak mozesz to opisz tez przerobki jakie w niej zrobiles Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 Już dość dużo było o tunningu MP 40 i o nim samym. Popatrz w dziale upgrade'u tanich replik. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts