Gucio149 Posted August 29, 2015 Report Share Posted August 29, 2015 Witam planuje kupić sobie pierwszą replikę jednak przed zakupem chciałbym się poradzić ludzi bardziej obeznanych w airsoft czy replika JG1538 jest odpowiednia . Znajomy mówił coś o tym że między gearboxem a lufą jest przerwa która pogarsza osiągi jednak informacje te były o starszych modelach liczę na porady Dziękuję i Pozdrawia. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 29, 2015 Report Share Posted August 29, 2015 Znajomy coś pokićkał. G36 są bardzo okay na początek i na pewno sprawiają lepsze wrażenie, niż wszelkie spartaci i cm.028. Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 (edited) Sam posiadałem na początku G36c od JG i złego słowa nie powiem na to . Stwierdzenie " pogarsza osiągi " nie wiem czy jest trafne , G36 samo z siebie jest bronią nie długą i jej przeznaczenie chyba bardziej do CQB pasuje bądź terenów mieszanych. Ja w swojej miałem regulacje FPS której nie używałem i mając 360FPS w giecie jakoś nie ustępowałem innym podczas rozgrywek w lasach :icon_smile: , a już ktoś mądry na forum pisał ze zasięg repliki nie zależy Tylko od FPS :icon_razz: . Tak wiec jeśli chodzi o moc to będzie miała wystarczająco na początek :) Edited August 31, 2015 by hubi162 Quote Link to post Share on other sites
Gucio149 Posted August 31, 2015 Author Report Share Posted August 31, 2015 Według sklepu replika ma 380 fps jedyne co mnie martwi to wbudowany celownik który zastąpił bym mechaniczny Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 FPS to nie wyznacznik zasięgu czy celności. Ponadto mogą odbiegać od tego co jest napisane w sklepie. Długość lufy ma marginalne znaczenie, dłuższa nic nie daje. Luneta w chwycie jest marnej jakości, ale coś tam nią ugrasz. Zawsze masz możliwość wymiany chwytu na tego z wersji C bądź założenie kolimatora na szynę. Ładnie tu będzie prezentował się Docter. G36 to sprawdzona i polecana konstrukcja. Bierz śmiało. Quote Link to post Share on other sites
Gucio149 Posted August 31, 2015 Author Report Share Posted August 31, 2015 Dzięki wielkie za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Cześć! Żeby nie tworzyć nowego tematu, podłącze się do tego. Sam od jakiegoś czasu szukam dla siebie pierwszej repliki i zakochałem się w tym G36. Prawdopodobnie to właśnie na niego będę zbierać pieniążki. Pytanie brzmi: co radzilibyście wymienić w pierwszej kolejności w celu polepszenia osiągów i trwałości konstrukcji? Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Cześć! Żeby nie tworzyć nowego tematu, podłącze się do tego. Sam od jakiegoś czasu szukam dla siebie pierwszej repliki i zakochałem się w tym G36. Prawdopodobnie to właśnie na niego będę zbierać pieniążki. Pytanie brzmi: co radzilibyście wymienić w pierwszej kolejności w celu polepszenia osiągów i trwałości konstrukcji? Z body raczej nic nie zrobisz bo nie wiem czy w ogóle istnieje metalowe body do giety :< , ja osobiście na starcie polecam wymienić Gumke Hop Up , bo ta stockowa to istna loteria jeden chinczyk dobrze kreci a drugi to jak chuu... o ścianę trzasnąć . Jeśli chodzi o mnie zakończył bym tuning w tym miejscu bo ja Giete traktowałem jako replika na start a nie jak replika na 4Ever :). Wymienić można tez lufke , komore hopa , baterie możesz kupic lipola jakiegoś :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Gumka HU, bateria lipo i odpowiednia ładowarka. Więcej nie trzeba :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Gumka HU, bateria lipo i odpowiednia ładowarka. Więcej nie trzeba :icon_wink: dodając załącznik do wypowiedzi kolegi dodam ze podczas wyboru lipo celuj w takiego o napięciu 7,4 nie więcej bo przy stokowych kablach możesz narobić sobie dużo szkód podczas bezmyślnego użytkowania przy dużych napięciach typu 11.1? czy ile ona tam ma :). ładowarka godna polecenia np. I-max B6 :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 a ja głupi 'przy stockowych klablach' używam 11.1... Niezłego bigosu pewnie sobie narobiłem. Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 (edited) a ja głupi 'przy stockowych klablach' używam 11.1... Niezłego bigosu pewnie sobie narobiłem. napisałem ze przy bezmyślnym używaniu :icon_smile: a pisząc szkody miałem na myśli popalone styki Edited August 31, 2015 by hubi162 Quote Link to post Share on other sites
Gucio149 Posted August 31, 2015 Author Report Share Posted August 31, 2015 Między baterią 7.4 a 11.1 będzie duża różnica w działaniu repliki? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 napisałem ze przy bezmyślnym używaniu :icon_smile: a pisząc szkody miałem na myśli popalone styki No tak, bo przecież po wymianie kabli nagle przestaną się smolić. Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 No tak, bo przecież po wymianie kabli nagle przestaną się smolić. w którym miejscu napisałem ze wymiana kabli wyeliminuje problem? nic takiego nie napisałem , ryzyko zawsze istnieje Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Nie istnieje ryzyko, tylko styki będą się smolić niezależnie od tego czy masz chińskie stokowe druty, czy uber pro kabelki najlepszej firmy. Rozwiązaniem jest mosfet, który będzie kierował prąd prosto do silnika, a styki będą go włączać. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 (edited) celuj w takiego o napięciu 7,4 nie więcej bo przy stokowych kablach możesz narobić sobie dużo szkód podczas bezmyślnego użytkowania przy dużych napięciach typu 11.1? czy ile ona tam ma :icon_smile:. a ja głupi 'przy stockowych klablach' używam 11.1... Niezłego bigosu pewnie sobie narobiłem. napisałem ze przy bezmyślnym używaniu :icon_smile: a pisząc szkody miałem na myśli popalone styki Edited August 31, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Emcet, Ale naważyłeś bigosu. :icon_razz2: Kolego, ogranicz spam ładnie Cię proszę. Buniek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts