someonepl Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Witam. Czytam forum od dobrych dwóch miesięcy, szukam idealnej repliki na początek zabawy. Moje dwa pytania brzmią: 1. Czy w cenie 800 zł warto kupić cm.003? 2. Która wychodzi najlepiej w stosunku żywotność*jakość*osiągi/cena http://gunfire.pl/product-pol-1152199142-Replika-subkarabinka-G-001-EBB.html Czy CM.003 Thanks from the mountain. Jeśli podobny temat był to spalić ten a link na PW :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Było już pisane, że nowe giety cymy to nie to samo co kiedyś (miałem i żałuję do dziś że sprzedałem) i że nie są warte osiem setek. Bierz Boyca i oddaj jakiemuś magikowi żeby ją wyprowadził na ludzi. Quote Link to post Share on other sites
someonepl Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 Dzięki bardzo! Przynajmniej cm.003 mogę wykluczyć :) w tym samym przedziale też są akacze od cymy, jak w tym przypadku z wykonaniem, gorzej od tej giety? Bo z tego co czytałem gb niezniszczalne :D rk i rk sw też są godne uwagi czt tylko ak od cymy? :) Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Godne uwagi są RK niezniszczalne z zewnątrz, w środku też nie najgorsze, Gietę JG mogę polecić, bardziej niż Boyia. Kolega ma 4 lata i śmiga mu nadal, teoretycznie to tylko gumkę wymieniał, a usterek ponoć malutko miał. Cymy są dobre, ale powyżej 0,40 i są bardziej dla początkujących więc powyżej 800zł nie kupowałbym. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 RK > Cyma. Quote Link to post Share on other sites
someonepl Posted September 8, 2015 Author Report Share Posted September 8, 2015 Dobra z ak rezygnuję na Rk ani cymy już nie patrzę. Teraz kwestia Boyi g-001 czy g36 JG (i jeśli już to jaki model :) ) jak otrzymam odpowiedź to zaraz dzwonię do specshopu, gunfire i taiwana żeby obczaić ceny :) Quote Link to post Share on other sites
KodzaK Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Polecam G36c od JG , miałem i byłem bardzo zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Boyi plus wizyta u lokalnego magika od replik żeby to sensownie złożył. JG to fajne repliki, ale przestarzałe względem Aresa/Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Boyi jest lepiej wykonany z zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
someonepl Posted September 8, 2015 Author Report Share Posted September 8, 2015 Dzięki bardzo za pomoc :)od teraz poluję na jakiegoś Boyia c: Temat chyba można zamknąć :) Quote Link to post Share on other sites
someonepl Posted September 8, 2015 Author Report Share Posted September 8, 2015 Masakra jest ze znalezieniem dobrej repliki ;c jak się ożenię z jakimś szitem to będę żałował pewnie... To już ostatnie pytanie, co spośród tego byście dla siebie na start wybrali posiadając obecną wiedzę i 780zł na replikę? Cm.028/ cm.040/ cm.047D/ g-001/ rk-08/ rk-06/ rk-03 Dzięki za dotychczas poświęcony mi czas :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 RK. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 G36 Boyi + gumka, precka i mosfet Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Któryś z rodziny RK. :) Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 (edited) Najchetniej gietę od Boyi, ew poczekałbym na nią tydzień-dwa. Jak nie będzie, to RK- im krótsze tym lepsze. Miałem 05 i 12- to drugie było lepiej wykonane i lepiej wyważone a strzelało w stocku tak samo. W Twoim budżecie łapie się jeszcze RK w wersji S czyli w pełni stalowej, i zostanie Ci na zmianę gumki i baterię z ładowarką. Edited September 8, 2015 by Merrowing Quote Link to post Share on other sites
someonepl Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 Znajomi z okolic polecają mi z kolei cymy z serii .04x. Podobno pod względem bebechów lepsze od RK. Nie wiem co wybrać... ;C Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Więc posłuchaj znajomych, którzy zaczynali pewnie od 0.28, potem kupili 0.48, które od 0.28 jest lepsze o lata świetlne, jednak wykonaniem nie umywa się do nowszych RK. A jednak wciąż niektórzy się nad nim spuszczają, bo RK pewnie widzieli tylko na obrazku. Zreszta, nie wiem jaki sens ma odpisywanie w tym temacie, skoro porównania CM.04x a RK były robione już miliard razy. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Bierz RK. U mnie też gadali, że co ja za badziewie wziąłem, Cyma lepsza. Podobnie jak Lesio pisze - widzieli na obrazku Boyica. Bierz ten, który Ci podoba się wizualnie. :) Quote Link to post Share on other sites
someonepl Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 Najbardziej podoba mi się ta g-001 Boyia, ale szukam dobrej repliki w stocku (nie czuje się zbyt pewnie jeszcze żeby tuningować) ale skoro rk lepsze bez tuningu i lepsze od cm szukam RK, może nawet w wersji S i SW jeżeli cenowo będą w miarę ;) Najbardziej podoba mi się ta g-001 Boyia, ale szukam dobrej repliki w stocku (nie czuje się zbyt pewnie jeszcze żeby tuningować) ale skoro rk lepsze bez tuningu i lepsze od cm szukam RK, może nawet w wersji S i SW jeżeli cenowo będą w miarę ;) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 W stocku trzeba przynajmniej wypodkładkować i nasmarować, to co trzeba. Albo zrobi to serwis , np. Taiwangun, albo oddasz jakiemuś serwisantowi. Quote Link to post Share on other sites
someonepl Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 Jeszcze jedno pytanko. RK-06 jest najcięższe z RK? Bo jeszcze RK-03 jest podobne. Nie wiem czy to dobre przekonanie że chciałbym mieć w łapach coś ciężkiego nie jakieś krótkie plastikowe piździdko, z doświadczenia jak lepiej? :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Różnica w ich masie to kilkaset gramów maksymalnie... Bierz to, co ma w opisie więcej stali. Quote Link to post Share on other sites
someonepl Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg-2/rk-06w-real-wood-boyi Czy http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg-2/rk-05-full-metal-boyi ? Rk 06 ma "drewnianą" kolbę i chwyt przedni a 05 plastikowe... Co wybrać z tego? Czy ze składaną kolbą lepiej? :D Quote Link to post Share on other sites
someonepl Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 Dobra już przeszukałem dogłębniej forum :) zamawiam RK-06 z taiwana :) mam nadzieję że nie sparzę się na ASG :) pozdrawiam i wielkie dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts