Wyborow Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Jako iż jestem tu nowy na początku chcę się przywitać. A więc cześć, jestem Bartek. Zastanawiałem się nad kupnem repliki, budżet to ok. 300zł. Pierwsze co mi przyszło do głowy to kupienie czegoś używanego i natrafiłem na to: http://olx.pl/oferta...67-IDaxx6W.html oraz http://olx.pl/oferta...67-IDb7suL.html Czy któryś z tych jest warty swej ceny? Oba teoretycznie mogę zobaczyć bo są z Wrocławia. Z nowych zainteresował mnie model MP5 Galaxy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 UMP jest uszkodzone i sam sobie z tym nie poradzisz, poklejone mocowania to też zła opcja. Może się okazać że komora się przekręca i replika będzie waliła na boki. Co do tej cymy to popękane plastikowe body też może spowodować problemy z repliką. Sprzedający raczej na serwisanta nie wygląda więc nie masz gwarancji że to pochodzi jakiś czas. Ogólnie odradzam zakup używanego karabinu jeśli dopiero zaczynasz. Chyba że kupujesz od kogoś uznanego i znającego się na rzeczy, ale takie repliki potrafią kosztować więcej niż nowe. Jeśli myślisz o nowym MP5 Galaxy to myślisz bardzo dobrze. Na początek ideał. FPS na poziomie pozwalającym wejście na CQB i wystarczających (przy odpowiedniej kreatywności) do lasu. Do tego GB V3 - wytrzymały szkielet. Gwarancja też dla początkującego jest wygodna - nie musisz sam walczyć z awariami. Jak już wpadniesz w szał zakupów to kupisz coś dłuższego. Wtedy albo zostawisz MP5 jako zapas albo bez problemu sprzedasz. Ale budżet musisz powiększyć o lepszy akumulator i ładowarkę oraz ochronę oczu. Warto też wymienić gumkę HopUp (kupując gumkę razem z repliką możesz poprosić sklep o bezpłatną wymianę - replika przyjedzie na gotowe). Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Ceny tych używek są dwukrotnie zawyżone :icon_lol: Nówka to lepszy wybór, ale jeżeli upierasz się przy używanej to tylko od zaufanego sprzedawcy. Quote Link to post Share on other sites
Wyborow Posted September 12, 2015 Author Report Share Posted September 12, 2015 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. O ochronie oczu pamiętam i wziąłem ją pod uwagę, co do akumulatorów to siedziałem trochę w modelarstwie rc i ładowarkę posiadam oraz 2 akumulatory Li Po, ale mam wątpliwości bo te lipole mają 7,4v o pojemności 1800mAh. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Bylebyś miał gdzie je trzymać, taka bateria w dobrym stanie wystarczy na strzelankę, pakiet trzech na trzydniowe manewry. Quote Link to post Share on other sites
Wyborow Posted September 12, 2015 Author Report Share Posted September 12, 2015 Tak sobie przed chwilą pomyślałem żeby poczekać do świąt. Może jakaś fajna promocja wpadnie albo trochę więcej kasiory. :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Promocje są cały czas. Tylko musisz na bieżąco przeglądać oferty sklepów. Od czasu do czasu idzie upolować coś za śmieszne pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Tak sobie przed chwilą pomyślałem żeby poczekać do świąt. Może jakaś fajna promocja wpadnie albo trochę więcej kasiory. :icon_smile: Jak tak stawiasz sprawę, to zdecydowanie zaczekaj. Po co ładować kasę w plastikową replikę, która z czasem zacznie wkurzać wykonaniem. Quote Link to post Share on other sites
Wyborow Posted September 12, 2015 Author Report Share Posted September 12, 2015 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Jak będę miał jakieś pytania to jeszcze napiszę. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Lipo 7,4V w zupełności wystarcza. Pojemność to już sprawa drugorzędna - zależna od ilości miejsca na baterię. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Tylko, żeby Ci się zmieściło, albo izoldą (izolką :icon_razz2: ) przykleisz :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts