lukas22 Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Cześć, czy jest tu jakaś osoba której udało się dopasować jakiś gearbox CNC do repliki MP5? Mam 0.41.NIecały rok temu zabiłem 4 gearbox, i stwierdziłęm że kończę z ASG, niestety ciężko mi się rozstać i doszedłem do wniosku że robię ostatnie podejśćie. Ostatni gearbox który miałem to był JG, wzmocniony, pęknął na pierwszej strzelance. Przy montażu była cała masa problemów, musiałem przerobić cały zamek żeby gearbox wszedł, bez frezowania, toczenia i szlifowania się nie obeszło. Ponaddto w tamtym gearboxie musiałem przyszlifować górną cześć. Najbardziej się obawiam że nie będzie osiowośći między komorą a gearboxem. Nie chcę kupować w ciemno. Może ktoś coś doradzi ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 RetroArms powinien pasować bez większych problemów. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted October 3, 2015 Author Report Share Posted October 3, 2015 Powinnien.. Ten z JG miał pasować bez większych przeróbek, ostatecznie musiałem z każdej strony przerobić. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 JG do Cymy nigdy nie bedzie pasował... Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 ??? Miałem cymkę 041 i zawsze uważałem że tam jest pancerny gearbox???? Może problem leży trochę gdzie indziej? Napisz co tam masz w środku że ci GB pękają. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted October 4, 2015 Author Report Share Posted October 4, 2015 Wiem w czym tkwi problem, w płaskiej aluminiowej głowicy tłoka i cylindra, i do tego bardzo duży rof :).Sprężyna M120. Ale nie wciskaj kitów że tam jest pancerny gearbox, bo stockowo 2 zajechałem. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 (edited) Zainwestuj 50gr w uszczelki, to głowice nie będą trzepać jak oszalełe po szkielecie. Można iść na całego i dodatkowo wydać dwie dyszki na sorbo. Nie trzeba gearboxów CNC, bo na alu głowicach jedzie masa osób i o ile zadba się o dobrą kompresje to problemów brak, przed finałem wszystko ładnie wyhamowuje na poduszce powietrznej :) Edited October 4, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Dokładnie zgadzam się z kolegą Emcet. Moja mp5 chodziła na guarderze 130 i lipo 11,1V (duża pojemność i duże C) z mosfetem też dawało niezły rof. Dodatkowo jechałem głównie na auto i też miałem płaską aluminiową głowicę tłoka. Zadbaj o uszczelnienie wszystkiego i nie powinno być problemu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts