Mleczny Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Witam, planuję zakupić w/w replikę od GFC. Jak na chińczyka full metal robi dobre wrażenie, i tu moje pytanie: Czy ktoś miał styczność z tą repliką i czy warto w nią inwestować, czy może są inne markowe repliki w tej samej cenie? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Jak na chińczyka full metal robi dobre wrażeni Czy ktoś miał styczność z tą repliką(...)? Skoro mówisz, że robi dobre wrażenie, to miałeś z nią do czynienia, tak? Mam wrażenie, że nie. Replikę miałem, o ile dobrze pamiętam, to rebrand JG. Jaki jest Twój budżet? Quote Link to post Share on other sites
Mleczny Posted October 6, 2015 Author Report Share Posted October 6, 2015 Mój budżet to 550zł. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Lesio podaj jakieś szczegóły. Sam od jakiegoś czasu używam MP5 od JG i nabrałem zaufania do tej firmy. Przez to korci mnie jedna replika ze stajni GFC. Odniosłem wrażenie, że dla ciebie JG jest be, dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Lesio podaj jakieś szczegóły. Sam od jakiegoś czasu używam MP5 od JG i nabrałem zaufania do tej firmy. Przez to korci mnie jedna replika ze stajni GFC. Odniosłem wrażenie, że dla ciebie JG jest be, dlaczego? MP5 od JG tak w wersji z gb v2, jak i kurtz z v3 są rzeczywiście be w porównaniu z np. Cymą, ale same AK od JG plasują się pomiędzy Boyi a Cymą, i bliżej im do Boyi (a Boyi w kwestii AK jest od Cymy o wiele lepsze). Więc jeżeli ktoś ma okrojony do 550 budżet i nie podobają mu się AK, to to JG byłoby dobrym wyborem. Trzeba tylko uważać na opisy, bo GF za trochę niższą cenę sprzedaje identyczny model, ale z plastikowym korupsem. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Czyli awersja spowodowana jest tylko plastikowym korpusem a mechanicznie nic nie masz do zarzucenia? Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Miałem z takową przyjemność i stwierdzam: (-) bebechy GB są bardzo bardzo cieńkie. Do wymiany tłok i obie głowice - tłok nie miał zębów, głowica tłoka była pęknięta a głowica cylindra rozpadła się w rękach przy próbie odklejenia gumy pod sorbo a wszystko po 4000 kulek, nie pamiętam jakie łożyska tam siedzą ale chyba też wymieniałem, dysza miała okrutne luzy) (-) jest bardzo źle wyważona (leci na mord* jak to się mówi), w wersji którą podajesz będzie jeszcze gorzej bo nie ma jak dociążyć kolby (+) silnik nic sobie nie zrobił ze sprężyny 130 na stockowych zębatkach (+) wersja którą macałem była w całości z metalu (nie wiem jakiego) (+) bardzo ładnie spasowana, nic nie stuka, nic nie puka Ogólnie fajna replika ale potrafi zmęczyć w lesie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Czyli awersja spowodowana jest tylko plastikowym korpusem a mechanicznie nic nie masz do zarzucenia? W tej podlinkowanej korpus jest stalowy, plastikowy jest w tańszej opcji. Nie otwierałem jej, strzelała tak, jak strzelają repliki na tym pułapie cenowym - bez szaleństw, ale bez problemów. I tak, jak mówi progressive - wyważenie jest koszmarne, bo z przodu masz ważące sporo szyny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts