dexter90pl Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Witam, przejrzałem pół neta filmików o tym jak rozebrać na części moją replikę w której chcę wymienić gumkę hopup i ręce mi już opadają bo za nic w świecie nie mogę rozdzielić górnego od dolnego body. Wyciągnąłem oba piny, nawet kolbę ściągnąłem i po odciągnięciu atrapy zamka ciągnę body do przodu i siedzi twardo. Replika jest nowa. Co robić drogie brawo? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 (edited) Wyciąga się tylko przedni kołek. Potem lekko odciąga rączkę przeładowania i wszystko powinno się ładnie rozsunąć... chyba że tak jak ja masz spieprzony odlew :maniak_OK: Ciąg tak mocno jak potrzeba. Edited October 8, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
dexter90pl Posted October 8, 2015 Author Report Share Posted October 8, 2015 no właśnie ciągnę już to tak na hama mocno że już mocniej się nie da a body jednego od drugiego przesuwa się jedynie o milimetr... ciągnąłem nawet w dwie osoby na zasadzie że jedna trzyma z jednej druga z drugiej i też tylko tyle ruszyło... Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Nie mam pojęcia jak ze specną, ale np w gfc trzeba dodatkowo wykręcić śrubkę od zwalniacza magazynka i go wyjąć. i dodatkowo taki malutki pin w body ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Ke? A klapa wyrzutnika łusek nie oparła się o pin przedni ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Nie mam pojęcia jak ze specną, ale np w gfc trzeba dodatkowo wykręcić śrubkę od zwalniacza magazynka i go wyjąć. i dodatkowo taki malutki pin w body :icon_wink: On ma problem z rozsunięciem body, a nie wyjęciem GB. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts