Pawlo_sz Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 Witam. Mam problem z moja replika m4, a mianowicie po wymianie szkieletu gearboxa(na jakiś stary jaki nakurat miałem) moja replika ma duży rozrzut w sile wylotowej od 1jula do 3 jula. Może ma ktoś jakiś pomysł dlaczego replika nie szczela stabilnie? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 morze jest niestrzelna? Quote Link to post Share on other sites
Pawlo_sz Posted October 10, 2015 Author Report Share Posted October 10, 2015 Wymieniłem uszczelki i doszczelnilem wszystko w gearboxsie i nadal mam ten sam efekt. Może być coś z hopspem? ( prowin) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 3J ?? Ciekawe xD Quote Link to post Share on other sites
Pawlo_sz Posted October 11, 2015 Author Report Share Posted October 11, 2015 Tak 3 Julie. To jest broń zrobiona pod snajperek. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Broń? Chyba fora pomyliłeś. Quote Link to post Share on other sites
Pawlo_sz Posted October 11, 2015 Author Report Share Posted October 11, 2015 Czepiasz się słówek. Pisałem wcześniej ze to moja replika m4 i tak, to jest replika m4 zrobiona na snajperek i szczela z siła 3 joule. Mniej więcej 460fps kulkami wagi 0.3g Quote Link to post Share on other sites
ikar Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Wybacz że taki mały offtop. Nie mogłem się powstrzymać. Masz może jakieś papiery dowodzące dysleksji albo coś w tym stylu. Popłakałem się. Może tak jak kolega u góry napisał masz niestrzelną replikę??? Quote Link to post Share on other sites
Pawlo_sz Posted October 11, 2015 Author Report Share Posted October 11, 2015 Tak mieszkam w Dani od 12 roku rzycia, jak chcesz sie czepiac mojej dyslekcij a nie masz nic potrzebnego do powiedzenia to nie pisz nic. gearbox mam szczelny na 100% jest jakas mozliwosc sprawdzenia czy ucieka powietrze pomiedzy gearboxem a hopupem ? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Nie wiedziałem, że Stargard Szczeciński jest w Danii. Quote Link to post Share on other sites
Pawlo_sz Posted October 11, 2015 Author Report Share Posted October 11, 2015 pochodze ze stargardu a ze nie moglem zmienic kraju w rejestracij to wpisalem stargard. ludzie czemu wy sie czepiacie szczegolow zamiast podpowiedziec mi co moze byc nie tak ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Sprawdziłbym dyszę i jej popychacz (ew. opóźniacz popychacza). Dodatkowo sprawdziłbym szczelność dysza-komora i to kilka razy skoro raz jest lepiej raz gorzej. Quote Link to post Share on other sites
ikar Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Kolego trza było to powiedzieć na początku w stylu - sorry za pisownie mieszkam w dani itd. A teraz do sprawy. Sprawdzałeś ma się rozumieć strzykawkę (nie ma żadnych nieszczelności itd). Jeśli tak jest to pozostaje to co powiedział Marek nieszczelność dysza-komora. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 " mieszkam w Danii" jak już. Wysłane z mojego SM-T311 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Hornet8209 Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 (edited) Mam małe pytanie do was pytanie. Dziś byłem się postrzelać i miałem problem z trybem semi - czasami wystrzeliwał po 2 kulki po czym wracało do normy. innym razem się kompletnie blokowała ( tak jak by selektor był na safe chociaż selektor był w pozycji semi) wtedy pomagało przestawienie na auto i puszczenie serii. Wszystko to na kulkach g&g 0.25. Od razu zaznaczam ze replika jest jeszcze w full stock, jedynie założona słabszą sprężyna bo b02 służy mi do cqb. Czy może być to wina stockowej gumki HU że blokuje kulki ( wiem że w niskich temperaturach standardowe gumki hop up słabo działają), Czy może coś innego się dzieje? Dodam jeszcze ze w czwartek strzelałem sie 3h i wszystko było ok ( hala do cqb) a dziś ( opuszczone budynki) właśnie takie cuda się zaczęły dziać Edited October 24, 2015 by Hornet8209 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts