Donek Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 (edited) Witajcie ponownie :icon_smile: Piszę do was z pewnym pytaniem, co do ładowarek mikroprocesorowych: 1.kiedy pakiet LiPo będzie naładowany to czy taka ładowarka przestaje dalej ładować ? 2.Czy na poniższym zdjęciu jest wszystko prawidłowo podłączone (zdjecie zrobione w celach poglądowych aktualnie nie zamierzam ładować tej batki) 3.Czy są jakieś uwagi co do obsługi tego typu ustrojstw? Miałem sobie nie kupywać żadnych AEG-ów czy innych replik związanych z "elektryką" ale kumpel mnie zaraził lecz on korzysta z stockowej ładowarki :teeth: Ładowarka z jakiej korzytam to Redox Beta Batka Nuprol 3300Mah 7.4v 20c ZDJĘCIE Edited October 23, 2015 by Donek Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 1. Tak 2. Jeszcze chyba główne złącze baterii nie podpięte. Muszą być oba. No i ten, prąd z gniazdka... ale to chyba wiadomo :icon_lol: 3. Nic specjalnego. Chyba że zdjąć limit czasowy, bo zazwyczaj bywa ustawiony na 120min, a nie wszystko się w tym czasie naładuje. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 1. zgodnie z instrukcja, ładowarka zapiszczy i wyświetli koniec ładowania. 2. Nie, nie podpiałes głównej wtyczki prądowej z pakietu. 3. Cały dział, szczególnie temat o li-polach. Oraz artykuły na stronce. W skrócie - nie rozładuj poniżej 3v na celę, nie przeładuj powyżej 4,2V na cele. Nie uderzaj nią o ziemie ani inne przedmioty. Quote Link to post Share on other sites
Donek Posted October 23, 2015 Author Report Share Posted October 23, 2015 ale z tego co ja tu widze nie mam żadnego kabelka który by jeszcze pasował, jest jedna przejściówka z podobnym wtykiem lecz one do siebie nie pasuja Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 (edited) Faktycznie, gadżety pod airsoft są okaleczane wtykiem srTamiya, jedną z najgorszych do zastosowania wtyczek. Ładowarka modelarska nie posiada złącza pod taki szajs. Albo kup przejściówkę, albo po prostu przelutuj wtyk w baterii na Deans. http://sklep.skyrc.pl/pl/p/Przewody-T-DEAN-TAMIYA/19 http://www.rcwroblik.pl/Wtyk+i+gniazdo+dean+Para,57618943,01,i2.html Edited October 23, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Donek Posted October 23, 2015 Author Report Share Posted October 23, 2015 Emcet, dziękuje ślicznie za kilka dni zamawiam. gdzie można takie okularki ochronne dostać ? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Dodają do pizzy ;) Quote Link to post Share on other sites
Donek Posted November 24, 2015 Author Report Share Posted November 24, 2015 witam ponownie po zakupie tej przedłużki i podłączeniu wszystkiego ładowarka zaczyna "pikać" i wyświetlać napis reserve polarity, googlowałem lecz nie znalazłem :icon_neutral2: Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 A może bardziej reversed polarity? Jeśli tak, to odwróciłeś polaryzację, czyli mówiąc po chłopsku plus do minusa a minus do plusa podłączyłeś. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Przylutuj odwrotnie kabelki do wtyczki :) Tak żeby czerwony kabel szedł do czerwony, a czarny do czarnego. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 A może najpierw niech ustali które kabelki są odwrócone? Czy w baterii, czy w ładowarce? Bo potem się okaże, że trzeba jeszcze odwrócić w replice, a jak pożyczy od kogoś baterię to jego replika z "niewyjaśnionych przyczyn" nie będzie chciała strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Donek Posted December 6, 2015 Author Report Share Posted December 6, 2015 A może najpierw niech ustali które kabelki są odwrócone? Czy w baterii, czy w ładowarce? Bo potem się okaże, że trzeba jeszcze odwrócić w replice, a jak pożyczy od kogoś baterię to jego replika z "niewyjaśnionych przyczyn" nie będzie chciała strzelać. Prawdopodobnie przejściówką którą zakupiłem z linku od emceta, bo gdy podłączyłem batke to replika normalnie strzela, tylko jest problem, przegladajac alledrogo wszystkie kabelki dean t mają tak samo jak mój, a w przelutowania nie chce sie bawic bo najzwyczajniej w życiu nie umiem. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 (edited) Zamiast bawić się w Allegro zagadaj do Michała lub podjedź na Magnum Arenę i niech Ci za piwo / parę złotych przelutują jak trzeba. Edited December 6, 2015 by hindus Quote Link to post Share on other sites
Donek Posted December 9, 2015 Author Report Share Posted December 9, 2015 (edited) Kabelek gotowy :) mam teraz ostatnie pytanie, podczas wybierania rodzaju batki do ladowania, moge tez ustawic wartosc od 0.1A i wzywz" na ile mam to ustawic ladujac lipo 3300. 7,4v? Edited December 9, 2015 by Donek Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 3.3A Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts