cholew Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Witam, Mam pewien problem z moim pasem od Shepard'sów. Jest to sam rękaw w MC a do środka jak na razie byłem zmuszony włożyć pas podobny do tego: http://baribalpoland...or-ranger_green tyle, że jest to pas ze spodni do WZ'ta '10. Niestety rękaw się bardzo przesuwa na pasie, co jest bardzo denerwujące, dlatego szukam jakiegoś rozwiązania tego problemu i wpadłem na taki pomysł: http://miwomilitary....1.MIWO-MILITARY Chciałbym go użyć do wypełnienia rękawa. Miał już ktoś styczność z takim problemem? Jeśli tak, to jak go rozwiązał? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Do rękawa to raczej twardy pas, a nie miękki. Wybierz sobie coś fajnego od Bagneta: http://bayonet.pl/pl/pasy-bayonet Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Pasy "miękkie" przeznaczone są do noszenia w szlufkach spodni i służą głównie do przytrzymania ich na tyłku. Pasy "sztywne" (/"twarde")przeznaczone są do noszenia oporządzenia. Zarówno poprzez usztywnienie rękawów pasa 'taktycznego', jak i poprzez samodzielne działanie. W twoim przypadku należy rozejrzeć się za przedstawicielem tej drugiej grupy (w zależności od zasobności portfela jest to koszt od ~40 zł do ~200 zł) Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 jaki jest najtanszy pas twardy ktory utrzyma stabilnie ladownice na 4 magi do emki? Quote Link to post Share on other sites
cholew Posted January 6, 2016 Author Report Share Posted January 6, 2016 A jest szansa, że na twardym pasie rękaw przestanie się przesuwać? ;) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Obadaj defendera od hekikona. Sam pas składa się z dwóch osobnych (jeden niskoprofiloway ktory mozna uzywac jakos pasek do spodnie). Główny pas sztywny od srodka jest podszyty miękkim rzepem, który powinien zapobiec przesuwaniu sie rękawa. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Sztywny pas eliminuje (albo zdecydowanie ogranicza) ruch obrotowy pasa wokół ciała. W przypadku problemów z uciekaniem góra-dół, należy wymienić pas sztywny na lepszy +/lub dodać szelki, a sam rękaw odpowiednio dociążyć oporządzeniem. Quote Link to post Share on other sites
cholew Posted January 6, 2016 Author Report Share Posted January 6, 2016 Góra - dół to nie problem, właśnie wokół ciała jest najgorzej :/ Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 A ten rękaw jest podszyty od wewnętrznej strony części przeznaczone na pas wewnętrzny ostrą stroną rzepa? Generalnie sztywny pas powinien pomóc :) Quote Link to post Share on other sites
cholew Posted January 6, 2016 Author Report Share Posted January 6, 2016 Nie, niestety nie jest :/ Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 W sumie dla mnie to plus, bo przeciągnięcie pasa w wersji z rzepem jest... :teeth: No nic, spróbuj po prostu ze sztywnym pasem. Pożycz od kogoś znajomego, albo skocz sobie do militarnego i przymierz rękaw z takowym. Niemniej jednak jestem pewien, że to naprawi omawiany problem. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Jak ci się ten sztywny pas dalej będzie przesuwał to po prostu przypnij go agrafką od wewnąrz, ja tak kiedyś robiłem z PT-3 który ciągle się rozregulowywał. Wogóle to mam na sprzedaż pas twardy - oporządzeniowy od miwo lubliniec, napisz - na pewno się dogadamy :) Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Mały panel udowy, albo kabura robią robotę jeśli chodzi o obracanie się wokół ciała. No i noszenie tak żeby siedział na biodrach, a nie na samej talii może trochę pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Tak, noszenie na biodrach jak najbardziej popieram :) Z gadżetami na nogach jest tak, że wiele zależy od ich jakości i indywidualnych doświadczeń i upodobań - bywa tak, że rzeczy na udach ściągają pas w dół, a same się rozregulowywują (rozwiązaniem jest zakup dobrej jakości oporządzenia). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts