Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

Mam pewien problem z moim pasem od Shepard'sów.

Jest to sam rękaw w MC a do środka jak na razie byłem zmuszony włożyć pas podobny do tego:

http://baribalpoland...or-ranger_green

tyle, że jest to pas ze spodni do WZ'ta '10.

Niestety rękaw się bardzo przesuwa na pasie, co jest bardzo denerwujące, dlatego szukam jakiegoś rozwiązania tego problemu i wpadłem na taki pomysł:

http://miwomilitary....1.MIWO-MILITARY

Chciałbym go użyć do wypełnienia rękawa. Miał już ktoś styczność z takim problemem? Jeśli tak, to jak go rozwiązał?

Pozdrawiam.

Pasy "miękkie" przeznaczone są do noszenia w szlufkach spodni i służą głównie do przytrzymania ich na tyłku.

Pasy "sztywne" (/"twarde")przeznaczone są do noszenia oporządzenia. Zarówno poprzez usztywnienie rękawów pasa 'taktycznego', jak i poprzez samodzielne działanie.

W twoim przypadku należy rozejrzeć się za przedstawicielem tej drugiej grupy (w zależności od zasobności portfela jest to koszt od ~40 zł do ~200 zł)

Obadaj defendera od hekikona. Sam pas składa się z dwóch osobnych (jeden niskoprofiloway ktory mozna uzywac jakos pasek do spodnie). Główny pas sztywny od srodka jest podszyty miękkim rzepem, który powinien zapobiec przesuwaniu sie rękawa.

W sumie dla mnie to plus, bo przeciągnięcie pasa w wersji z rzepem jest... :teeth:

No nic, spróbuj po prostu ze sztywnym pasem. Pożycz od kogoś znajomego, albo skocz sobie do militarnego i przymierz rękaw z takowym. Niemniej jednak jestem pewien, że to naprawi omawiany problem.

Jak ci się ten sztywny pas dalej będzie przesuwał to po prostu przypnij go agrafką od wewnąrz, ja tak kiedyś robiłem z PT-3 który ciągle się rozregulowywał.

Wogóle to mam na sprzedaż pas twardy - oporządzeniowy od miwo lubliniec, napisz - na pewno się dogadamy :)

Tak, noszenie na biodrach jak najbardziej popieram :)

Z gadżetami na nogach jest tak, że wiele zależy od ich jakości i indywidualnych doświadczeń i upodobań - bywa tak, że rzeczy na udach ściągają pas w dół, a same się rozregulowywują (rozwiązaniem jest zakup dobrej jakości oporządzenia).