shq Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 Witam W replice (CM 040c) brakuje mi sprężyny szczerbinki i zastanawiam się czy podejdzie ta od wersji ostrej (którą znalazłem za dobre pieniądze). Chodzi mi o to czy nie będzie za twarda i czy wytrzyma oryginalna podstawa szczerbinki. Ewentualnie czy można gdzieś dostać oryginalną. Szukałem po sklepach ale niestety nic. Jeżeli ktoś na forum miał by takową na zbyciu to chętnie odkupię. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 Podejdzie. Jak będzie za ostro wygięta, to zmniejsz krzywiznę odginając w drugą stronę. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 Będzie pasować, dobry patent jest też przycięcie jakiejś starej łyżeczki do herbaty, tak żeby tam pasowała na długość. Sprawdzone info. ;) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 19, 2016 Report Share Posted January 19, 2016 Osobiście stanowczo odradzam montaż oryginalnej sprężyny. Jest ona kilkukrotnie twardsza i odrobinę grubsza. Przy nabijaniu szczerbiny możesz uwalić uszy podstawy, albo całe to więcie, które sprężynę trzyma. Kup ten element w komisie, od Cymy czy boyi - tak na pewno będzie bezpieczniej. Quote Link to post Share on other sites
shq Posted January 19, 2016 Author Report Share Posted January 19, 2016 Ok. Dzięki za odpowiedzi. Na razie poobserwuję komis, może się coś trafi. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 19, 2016 Report Share Posted January 19, 2016 Te blaszki/sprężynki zwykle chodzą po 5-6zet. Kupowałem ostatnio 2 sztuki. Szukaj Quote Link to post Share on other sites
shq Posted January 19, 2016 Author Report Share Posted January 19, 2016 Na pewno będę. Dzięki za odpowiedzi. Na razie uważam temat za zamknięty, chyba że ktoś będzie miał ofertę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts