Forest soilder Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Witam od może 2 3 tygodni posiadam replikę RK-01W firmy BOYI. Niedawno strzelając w tarcze zaciął się spust (sytuacja kiedyś się już zdarzyła :icon_mad: ) myślałem, że minie tak jak poprzednio. Jednak tak się nie stało. Odkręciłem chwyt pistoletowy w chwili naciśnięcia spustu czułem jak silnik się poruszył jednak coś go blokuje. Jeśli macie jakiś pomysł co to :icon_idea: i np. jak to naprawić to piszcie tylko proszę o w miarę szybką odpowiedź za kilka dni wysyłam ją na gwarancję :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Bez utraty gwarancji raczej nie naprawisz. Może sprężynka się zablokowała od spustu... Albo może to wina selektora, wyjmij gb jeśli wiesz jak, i zdemontuj cały selektor i wtedy przestrzel. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Rozładowany akumulator? Quote Link to post Share on other sites
Forest soilder Posted February 5, 2016 Author Report Share Posted February 5, 2016 Rozładowany akumulator? Nie bateria była ładowana silnik działa tylko coś go blokuje Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Właśnie takie lekkie ruszanie się silnika często pokazuje że akku jest już rozładowany ;) Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 To jest batka nimh / li-po 7.4 ? Spróbuj "przepchać" gearbox li-po 11.1 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Tłok się zatrzymał w tylnym położeniu. Albo mocniejsza bateria i strzał na singlu powinny go przepchnąć albo musisz replikę odsyłać na gwarancję, bo bez rozkładania GB nie da rady tego poprawić. Quote Link to post Share on other sites
Forest soilder Posted February 5, 2016 Author Report Share Posted February 5, 2016 dzięki spróbuje wszystkiego Quote Link to post Share on other sites
maćka. Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 (edited) Mam ten sam problem, przepchnięcie go baterią li-po 11.1 da efekt na chwile, ale potem dalej będzie się zacinał :icon_neutral: odkręciłem silniczek, podłączyłem baterie i silniczek działa. Wkładam go w jego miejsce, naciskam spust i dalej się coś blokuje, zębatki przy silniczku to były "suche", posmarowałem go troszkę i śmiga, ale nie wiem czy to będzie działać na dłuższą metę... Edited February 8, 2016 by maćka. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Miałem kiedyś podobny problem , okazało się ,że było za dużo podkładek pod zębatkami . Usunąłem zbędne podkładki i replika śmigała bez problemu . Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Bardzo prawdopodobne, że to podkładkowanie. Oczywiście bywa różnie, kiedyś robiłem jednego bojca i się okazało, że się blokował bo poszło jedno z łożysk (wtedy dawali do nich kulkowe) i kulka wpadła w tryby, wyłamała ząb w środkowej zębatce i jak ta po strzale zatrzymała się tak, że wyłom stykał się z tłokową to ją blokowało. Generalnie w bojcach kiepsko jest z podkładkami i silnikami (trzeba wymieniać na coś lepszego). Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Panowie, powodów może być bardzo wiele. Skoro masz gwarancję, to ślij. Domowym sposobem nie naprawisz, a rozbierając na swoją rękę zepsujesz do końca. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts