Filq Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Czesc i czolem, chcialem napisac w dziale "jak zaczac" ale forum zdecydowalo, ze jestem juz na to za stary. Ostatni pistolet gazowy mialem 8 lat temu, od tej pory poza Mancraftami mialem stycznosc tylko z elektrykami. Dlatego chcac zainwestowac w dobra replike musze spytac was o opinie. Jak prezentuja sie firmy produkujace repliki pistoletow? Ktora waszym zdaniem jest najlepsa i dlaczego? Czy moglibyscie wymienic 3 najlepsze waszym zdaniem marki? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Tm, potem kwa/ksc. Nic więcej ewentualnie budżetowo kjw. Jakoś i systemy gazowe. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Jeżeli chodzi o Klocki, to moim zdaniem Stark Arms > TM. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Ogólnie to tak jak słysze i czytam opinie, to dalej najlepsze jest Tokyo Marui, potem Stark Arms (czyli tak naprawdę VFC), potem cała reszta z KJW na czele. Piszę to jako użytkownik, nie jako osoba szczególnie obeznana w serwisowaniu - także tutaj niech sie ktoś inny wypowie. Natomiast najfajnieszą replika krótką jaką posiadałem to customowy glock na CO2 od Stark Arms. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Od siebie z nowości mogę polecić FNX-45 od Cyberguna, robi je VFC i naprawdę zrobiły na mnie spore wrażenie. Mało popularna replika i raczej nie brana pod uwagę przy takich zestawieniach. Jeśli wolisz replikę, której nie ma co 2 osoba to FNX jest świetnym wyborem. Oczywiście mam porównanie z TMami i całą resztą. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted February 9, 2016 Author Report Share Posted February 9, 2016 Ciekawe nigdy TM nie bralem pod uwage. W internecie wygrzebalem pochlebne opinie o KWA/KSC a sam dopatrzylem sie ladnie wykonanych replik Umarexa. Przy czym jesli sie nie myle, Umarex robi w fabrykach KWA/KSC wiec wychodzi na to samo. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 KWA/KSC jest ok ale często mało części a jak chcesz zapasowe to trzeba targać z usa np przez lesia. Glocka od KWA/KSC nie bierz bo jest ciągle w starym systemie a to zło. Umarex daje logo na produkty KWA/KSC lub vfc?cymę itp czytaj wszystko możliwe. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Glocków od KSC/KWA nie polecam, nikt tego nie potrafił mi naprawić... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts