you-dash Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 (edited) Sprężynowe SWD na początek polecam odpuścić. W stocku jest to tragiczna replika, da się ją ogarnąć, zmienić parę części, dopasować i wsadzić mancrafta żeby osiągnąć dobre osiągi ale to wymaga sporego doświadczenia w grzebaniu w replikach lub odesłania do serwisanta. A i tak nie wiadomo czy po wpakowaniu tyle kasy nie stwierdzisz jednak, że to nie dla ciebie. Wiem z doświadczenia mojego i członków mojej ekipy, że snajperstwo (ale takie prawdziwe) jest w większości dla osób będących w temacie od długiego czasu i naprawdę czujących klimat. Znaczna większość nowych osób kupujących snajperki na start po chwili kupuje elektryka lub nawet kończą przygodę z airsoftem. Kup na spokojnie kałaszka + sprzęt, po jakimś czasie zamień się z jakimś snajperem replikami na jedną rundę i zobacz jak to wygląda. Myślę, że to najlepsza droga. Edited February 15, 2016 by you-dash Link to post Share on other sites
arend Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Powiedz mi jaka jest różnica między stockowym świniakiem a AK z magazynkiem bębnowym ? Fps praktycznie takie same :icon_wink: Żadna. W warunkach asg oczywiście. Kałasz z drumem oczywiście nie rozwinie tak mięśni grzbietu i rąk jak saw. A i ceny tuningów na korzyść kałasza przemawiają. Link to post Share on other sites
oseet Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 (edited) Ak to zwykly szturmiak jakiego ma kazdy, nic szczegolnego. Świniak to juz karabin maszynowy KM, a to wspiera ducha kolegow, szybko wymienna sprezyna w 2 minuty na polu walki, box z 2000 kulek , pancerny gearbox, i mega zabawa jak przyciskascaly oddzial do ziemi. W ak sprezyne wymieni ci serwisant za oplata, w m249 robisz to sama kiedy i jak chcesz. Chcesz 400fps to masz , chcesz 550 to masz , jak ci sie podoba. Tylko jest ciezki, moj ok 8kg. Moje koszty tuningu m249 to guma hop-siup i sprężyna = ok 70-80 zl a kosi ludzików ażmiło. To juz kulki kosztująmnie wiecej na impreze bo kg to minimum a bywalo i 4 kg na 6-7h imp reze , jaki kto ma palec i ile chce miec naciec na kolbie. Nie raz biegalem z AEG-iem SWD czy kalachem z bębnem, każdy jest inny. Ma swoje zalety i wady. Kalach i SWD są stosunkowo lekkie ok 4- 5 kg. Szybkostrzelnosc w ak mozna podkręcićale czesto leci w szybkim czasie ktoraś zębatka wiec serwis znowu wita szanownego klienta. Każdy jest fajny i zarąbisty, AEG SWD fachowo zrobiony moze miec ok 650 fps i masz zabawe na 110m + dobra optyka. I znowu ALE, jak strzelązębatki w SWD to problem w tym ze gearbox jest dedykowany i ma 4 zębatki a nie 3 jak inne gearboxy i sa one poprostu drogie , o ile są dostępne. Edited February 15, 2016 by oseet Link to post Share on other sites
Galithar Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 A ja od siebie mogę polecić PP-19 Bizona. Ta konstrukcja ma wszelkie zalety AK, a jednocześnie eliminuje wadę wielkigo banana w gnieździe magazynka, który utrudnia czołganie. Jest też czymś oryginalnym w masie AK na banglach, nie było strzelanki na, której by ktoś nie podszedł i nie pytał z zaciekawieniem co to za cudak:) Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Myślałam nad Bizonem jednak trochę martwią mnie niestandardowe magazynki. Jeśli mówicie że snajperka na początek to zły pomysł to odpuszczę. Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 A myślałaś o np M14? W tej cenie możesz kupić M14 G&G z pancernym szkieletem i po solidnym tuningu. Więcej fps, dobra lufa i gumka i masz coś pomiędzy snajperką a szturmówką, coś na zasadzie DMR. Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Tak myślałam nad tym.Ale nie będę szpeciła ruskiego szpeju czymś takim. Link to post Share on other sites
Galithar Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Problem z magazynkami jest tylko taki, że ładownic trzeba poszukać. ja używam chesta z gfc i mieszczą się na szerokość, muszę jeszcze przerobić klapki aby się ładnie zamykały. Poza tym sama wymiana magazynka jest przyjemnością:) Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Kusisz mnie tym Bizonem ;) Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Magi do bizona wchodzą do ładownic od RPK. Na Twoim miejscu celowałbym w lctka/e&la/ Force cora z gfa + lifting gb. Link to post Share on other sites
Galithar Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 (edited) Mam od Cymy i powiem, wykonanie jest na poziomie. Może mam szczęście ale nic nie trzeszczy nic nie zgrzyta, jak znajde czas to poprzyczepiam magnesiki i wrzucę fotkę, ale stali tam trochę jest. U mnie poszedł od razu tuning[Mendi zna już bizonika, ale oczywiście to nie jest reklama:D], Promyk, sprężyna, zęby, i tłok wymieniony, bateria lipo 11,1 w stiku i śmiga jak ta lala:) Edited February 15, 2016 by Galithar Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Tak się wtrącę, co do repliki Bizona. Jeśli nie ma jakichś ładownic na te magazynki, co za problem zagadać do jakiegoś krawca? :D Na pewno któryś coś takiego uszyje. Link to post Share on other sites
Bober00 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Heheheh, kobieta sie odezwala i juz 2 strony :D Link to post Share on other sites
oseet Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Bizon jest paskudny, wizualnie gorszy jest tylko AUG 77 i rodzina "karabinków" FAMAS, nie ma tu nic co moglo by porwać, a zwykly kałach poprostu urywa dupę, jest poprostu piękny. Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 16, 2016 Author Report Share Posted February 16, 2016 Po długim marudzeniu wybór padł na AKS-74 od LCT. Dziękuje wszystkim za pomoc :) Temat do zamknięcia :) Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 A mnie się wydaje, że to jakiś troll o imieniu "Zbigniew" (bez obrazy dla imienia Zbigniew). Chyba że Ania to faktycznie Ania ( Jeśli tak to z góry przepraszam) Link to post Share on other sites
Recommended Posts