Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Maska stalker vs maska MLFS

Recommended Posts

Cześć.

ponieważ kupiłem ESS Cortex Clipa, który jest dość bezużyteczny i sprawia, że gogle wyglądają jak maska Batamana, postanowiłem dać mu trochę szersze zastosowanie i zmontować coś na ten wzór.

Trafiłem na gunfire na maskę MLFS Nuprolu, czy tam WE Europe. Porównywał ją ktoś ze zwyczajnym stalkerem? Jest wygodniejsza, lepsza jakościowo, czy cokolwiek, co pozwalałoby uzasadnić wyższą cenę?

Jak się człowiek przyjrzy to widać że mocowanie nie jest jak w niektórych Stalkerach, czyli na jednym pasku co na kark jest i wnerwia ;)

Tu masz rozejście się więc lepiej się będzie trzymał na łepetynie a co za tym idzie stabilniej i wygodniej na twarzy. Na poniższej masce lepiej to widać, ale fakt cena jakaś taka dziwna bo z wyglądu to to samo ;)

http://gunfire.pl/product-pol-1152209458-Maska-typu-Stalker-czarna.html

Coś takiego sam zmontowałem do swojego Stalkera korzystając z elementów półmaski od MaskPolu.

• 3 weeks later...

Ja odradzam te najtańsze acmki z gunfire, w kilku egzemplarzach które miałem w rękach (m. in. w moim) druty przebijają szmaciane "obrobienie" efektem czego poorało facjatę i szkła w okularach. Lepiej poszukać jakiejś lepiej wykonanej kopii stalkera.

Edited by Nath

Tak tez mi się stało w niedzielę. W jednym miejscu przy tym wyprofilowaniu na nos, przetarło się i pojawił się wystający drucik. W bardzo szybkim czasie porysował mi okulary i-vo (na szczęście przy samym nosie i nie przeszkadza to w niczym, ale już mnie wkurzyło).

W domu jak mierzyłem to wyglądało idealnie, a w terenie się przesuwa, haczy, ociera i się tak robi. Też myślałem czy nie przyszyć jakoś stalkera do okularów (w 1 poście fajnie widać jak to wygląda).

mocowanie nie jest jak w niektórych Stalkerach, czyli na jednym pasku co na kark jest i wnerwia :icon_wink:

To nie jest mocowanie na kark. Gdybyś paski dał wyżej trzymała by się bardzo dobrze.

Najlepszy stosunek jakości do ceny mają maski UT. Po wielu praniach jedynym problemem to odklejający się materiał. Ale tubka kleju za 80gr załatwia sprawę na 30 masek (pistolet ok 7zł).

Ceny 30-40zł

Edited by White1981
  • 1 month later...

Mam sposób na wystające druciki w masce stalker.

Całe obrzeże obłożyłem samoprzylepną listwą chromową w kształcie litery "u" (taką jak jest do pseudotuningowanych samochodów).

Nie ma w tym może żadnej sensacji i żebym nie wyglądał jak cudak to kupiłem rolkę bandaża do owijania broni (jest taki na allegro np. we flektarnie, wz93 itd).

Samo obrzeże obłożyłem i obszyłem bandażem i mam obrzeże w wz 93 pasujące pod czapkę i mundur, a sama maska w części siatkowej została w oliv i pasuje do kominiarki.

Nie kupuję takich taśm, bo już z tego wyrosłem, ale znalazłem jeszcze kawałek w piwnicy :D